Гнозис - методи за постигане

ГНОЗИС

Разграничават се три типа метода за постигане на гнозис, който магъосникът трябва да овладее. Те обикновено се определят като подтискащ или ограничаващ, възбуждащ и химически(чрез опиати). Първият тип се счита за най-продължителен и труден за постигане и поддържане. ИОТ очаква усъвършенстване в този тип гнозис, тъй като това изисква концентрация и дисциплина. Задържащият метод за постигане на състояние на гнозис също така има предимството, че разкрива състоянието на не-ум по начин, по който магъосникът да бъде в състояние да разпознава повторните му прояви, докато исползва други състояния на гнозис.

Възбуждащият метод за постигане на изменено състояние на съзнанието обикновено отнема по-малко време, но пък изисква доста физически усилия или емоциoнални усилия. Нормалното бродене и прескачане на ума, се заобикалят чрез докарване на тялото, ума, емоциите или на комбинацията от трите досъстояние на делириум или шок. Основен недостатък на този вид гнозис е, че умът-тялото претръпват/привикват ако магъосникът прибягва до този метод твърде често. Единственият начин да се избегне това е НИКОГА да не се разчита само на повторната употреба на един метод за постигане на гнозис, по каквито и да било съображения и да се променя предпочитания метод за постигнае на състояние на гнозис възможно най-често.

Химическият метод за постигане на гнозис безспорно е най-достъпен. Така или иначе, недостатъкът на предизвиканите чрез халюциногени/опиати изменени състояния на съзнанието е очевидната липса на концентрация или контрол. Да си high е прекрасно, но ако не паравиш магия, докато си в това състояние не си нищо повече от наркоман, което се заблуждава, че е мaгъосник. Важно е да се постигнат идентични състояния на осъзнаване и с трите типа гнозис. Цел на неофита би трябвало да бъде постигането и поддържането на възможно най-чистото състояние на ума по време на ритуална работа, без значение какъв метод за навлизане в изменено състояние на съзнанието е избрал.

Магъосникът трябва да овладее толкова методи за постигане състояние на гнозис, колкото е възможено, както и да изследва тези, които обикновено биха били чужди или неприсъщи за него. Воденето на разбираем дневник в които после да записвате всички преживявания, които сте имали по време на гнозиса е важно. Начините за постигане на всяко изменено състояние на съзнанието могат да бъдат овлядявани е произволен ред, списъкът по-долу е само примерен. Ако не е посочено нещо друго всяка гнозис-секция би трябвало да се изпълни за около седмица, или пък магъосникът трябва да експериментира с всеки от изброените техники за по една седмица , за да придобие цялостно разбиране за всеки начин за постигнае на изм.състояние на съзнанието. Тук са изредени примернои методи за постигане състояние на гнозис, които Неофитът би могъл да използва; той или тя също така могат да заместят методите описани по-долу с други, ако желаят това.

МЕТОД ЗА ПОСТИГАНЕ НА ГНОЗИС ЧРЕЗ ПОДТИСКАНЕ/ОГРАНИЧАВАНЕ

Безсъние

Един от най-добрите начини за преодоляване на бариерите на възприятието , които психическия цензор поставя пред нас е да претоварим капацитета му за филтриране и редактиране на получаваната информация, която постъпва. Макар че безсънието като техника отнема доста време ( 3 до 4 дена) то би могло да бъде и най-продуктивно. Бих препоръчал да се прилага например когато сте си взели свободна седмица от работа, за да предотвратите каквито и да било негативни последствия от евентуална неадекватност в офиса.

Интересното е че тази форма на гнозис се проявява когато достигнете етапа, на който би трябвало да сте в в състояние на най-дълбок сън. Проучванията върху липсата на сън са показали, че умът ни продължава да функционира нормално през часовете на деня, когато обикновено сме будни. Едва на втората или третата безсънна нощ се получава навлизане в изменени състояния на съзнанието. Бих препоръчал общо четири последователни нощи без сън; ако продължите след това рискувате да получите умственоувреждане. Планирайте каквато и да било магическа работа за часовете между 3 и 5 сутринта (ако режимът ви е“нормален” де) Иначе изберете време някъде между последните 5 и 7 часа през които обикновено спите.

Знаците за успех при лишаването от сън включват обикновено, но не само, следните явления:

- физическо размиване/деформация на обекти и сенки
- божествени въпроси се задават от безплътни тела
- ускорена мултипликация на наблюдаваните синхроничности и дежа ву;
- деформация на времето

Гладуване:

Човешкото тяло и ум издържат между 6 и 8 седмици само на вода. Състоянието на гнозис чрез гладуване обикновено може да бъде постигнато във времевата рамка между една и две седмици, през което време магъосникът приема само и единствено вода. Много е важно да приемате поне вода, ако искате да достигнете до състояние на гнозис по този начин. Две седмици без вода биха ви убили, така че трябва постоянно да и редовно да приемате вода – поне 8 чаши дневно, ако трябва да сме точни. Приемайки вода пак ще достигнете до състояние на гнозис и в същото време няма опасност да умрете.

Забелязъл съм че е добра идея да започнете да постите постепенно. Магъосникът превключва от нормално хранене към постене с приемане на вода, като няколко дена преди това примерно намали храната до нещо леко като две филийки с масло например. За себе си съм забелязъл че приемането на мултивитамини с храната намалява риска от от заболяване, без в същото време да намали ефекта от гладуването. Пречиствайки се и с помощта на добра концентрация можете да успеете да си вършите нормалните задължения, като ходенето на работа например, но извънредните занимания трябва да се ограничат само до магия. Енергийното ви ниво значително ще спадне по време на това упражнение, така че не се хвърляйте в странични натоварвания – винаги съществува и опасността да получите припадък в неподходящ момент.

Подходящо време за провеждане на магически ритуали е когато болката от гладуването премине в притъпено постоянно чувство. Докато трае тази пулсираща необходимост от приемане на храна ще откриете, че лесно навлизате в състояния на немислене по време на магическите си занимания. Това се дължи на абсолютния фокус на тялото върху необходимостта от храна, които изтласква всички обикновени мисли от мозъка и прави много по-лесна за вас концентрацията върху конкретен обект на осъзнаване.

Докато използвате тази форма за постигане на гнозис се наблюдава възникването на склонност към враждебност и агресия, така че това би било идеалното врме да прокълнете някого. На този етап може да съставите кратък списък на мишени и да правите разрушителни сигили. Така или иначе, няма причина и да не се занимавате с позитивни/ градивни дейности или просто да наблюдавате страничните ефекти и състояния, които придружават този метод за постигане на гнозис.

Блокиране на сетивата.

В днешни дни е трудно да намериш изолирана камера. Така че магъосникът трябва да прибегне до някои трикове, за да може да се постави в състояние на пълно изключване на сетивата. Има два начина да се постигне това: претоварване и концентрация.

В първия случай, магьосникът губи всички познавателни способности като бомбардира сетивата си едновременно докато стане невъзможно да разчита не кое да е от тях да поддържа възприятията му. Най-добрият метод на който съм попадал действа върху зрението, слуха и мириса. Не е скъп и може да се осъществи лесно с помощта на звуков запис, мигаща светлина и някакъв остър аромат ( включващ сяра например). Ако е възможно използваите необзаведена стая.

Магьосникът трябва да окади стаята с аромата, да усили записа на бял шум и да пусне мигащата лампа. Цялостният ефект от съчетанието на тези три стимула би трябвало да произведе дезориентация, поне докато очите останат отворени. Дръжте ги отворени; идеята е да навлезете в изменено състояние на съзнанието, докато прехвърляте възприятието от сетивата на които по принцип разчитате – зрение, мирис и слух. Този метод за псотигане на гнозис работи най-добре, когато се приложи изненадващо – например при инициация – и ефекта е максимален, ако дойде като шок за сетивата. Така или иначе в състоянието може да се навлезе и контролирано, ако откриете прага си на равновесие и след това го прекрачите.

Съществува опасност от повръщане или загуба на равновесие, така че ако не сте подготвени за този метод на гнозиспо-добре започнете в седнало положение. Магьосникът все пак може да зареди сигили при желание, като интензивно се концентрира върху образа въпреки сетивната дезориентация. Така или иначе, необходимо е просто да забележите момента на навлизане във измененото състояние, както и страничните ефекти от него.

Изолацията е друг метод за постигане на пълно изключване на сетивата. Магьосникът трябва да си сложи превръзка за очи, тапи за уши. Да напълни вана с вода така че да може да се потопи напълно, без ноздрите и след това да влезе вътре. Забележете, че тази техника претоварва сетивата за допир, докато изключва зрението и слуха. Този метод е най-подходящ при занимания с транс за постигане на видения.

Магьосникът също така може да пожелае да комбинира двете техники. В таккъв случай окадете банята с неприятно миришещ аромат. Вкараите пулсираща светлина и запис с бял шум и след тов асе потопете във ваната и следвайте описаната по-горе процедура.


МЕТОД ЗА ПОСТИГАНЕ НА ГНОЗИС ЧРЕЗ ВЪЗБУДА

Секс

Обикновеният оргазъм не е достатъчен за да се достигне до съатояние на изменено съзнание. Вместо това Неофитът трябва да упражнява техниките на кареза, ако е мъж и на многократния оргазмен колапс, ако е жена. В добавка, използването на сексуалността за постигане на гнозис може да бъде постигнато чрез крайни актове на десакрализация/принизяване или нарушаване на табута. Тези табута се базират изцяло на естествените ви сексуални предпочитания и всеки трябва идивидуално да си състви списък с “гадни” неща, които той/тя НЕ БИ направил. Обикновено се оказва, че тези действия са перфектни спусъци, които биха ви изстреляли чрез оргазъм в състояние на изменено съзнание.

Има много разработки на тема секс и магия, така че няма нужда да навлизаме в повече подробности тук. Открийте какво работи най-добре за вас. Освен към изданията насочени към секса и магията има и доста полезни справочници за нестандартен секс като: Anal Pleasure & Health, The Ultimate Guide to Strap on Sex, A Hand in the Bush: The Fine Art of Vaginal Fisting, например. Тези издания са важни от гледна точка на това, че се фокусират върху извличането на удоволствие от тези занимания,( удоволствие, което ще ви измести в състояние на гнозис), и при това така, че да НЕ си навредите физически по време на заниманията.

Задържането или задълбочаването на оргазма зависи от овладяването на няколко от точките, по който сте се занимавали като Новаис. Първото от тях е регулация на дишането. Удължаването и задълбочаването на дишането преди настъпването на оргазма, ще увеличи интензивността му. Ако се комбинира с кареза или нарушаване на табу, това може да се окаже достатъчно за да доведе парактикуващия до ръба. Магьосникът също така трябва да помисли да се включи към някоя тантрическа школа. Без значение колко примитивно/низко/упадъчно това може да изглежда външно, тези школи се занимават със секс и сексуална практика. Резултатите от експеримента с някоя от тези школи често са изненадващо изнтензивни.

Ярост

Този метод за постигане на гнозис е добре известен и обикновено е първият метод на еднонасоченост на съзнанието, до който повчето хора се докосват. Преживаването( често описвано като “да виждаш в червено”) съдържа всички класически симптоми на изменено състояние: стеснено/ тунелно зрение, размиване на времето, бели петна в паметта и усещане, като че ли си източен после. Неофитът трябва да овладее това състояние, като идеален метод за постигане на гнозис чрез възбуда.

Яростта може да бъде провокирана по редица начини, но като цяло това е доста индивидуално. Най-удачно е да запомните минали случки, които са били достатъчни да ви вкарат в такова състояние. Някои хора се връщат назад към детството, но обикновено във живота на всеки има достатъчно случаи на унижение, фрустрация и враждебност, за да се зареди една солидна батеря от спомени, както от детството, така и от след това.

Може да се окаже забавно разрушаването на символи като част от ритуал, докато сте в такова състояние. Когато навлизате в този вид гнозис по-добре дръжте далеч от себе си предмети, които бихте искали да намерите цели на другия ден. Стоите далеч от деца или домашни любимци.

Паника

Освен употребата за ритуална работа, има две допълнителни предимства в овладяването на сътоянието на страх, което преминава в гностино състояние на паника. Първото е способността да се устои на чувството за страх , когато се налага и второ, умението да дирижирате подходяща атмосфера за създаване на паника у другите. НАй-добрият начин за предизвикване на паника е да се поставите в ситуация в която се налага да се изправите срещу страха от непознатото ( което е коренът на гнозиса, предизвикан чрез страх)

Този гнозис произлиза от реакцията “ бии се или бягай” Специфичното е инстинктът, който ни кара даизбягаме от нападащия хищник. В дивата природа хищниците обикновено се усещат още преди да ги видиш и когато животното усети непознато качество, реакцията “бии се или бягай” се задейства. Тази първична реакция също е в основата и на гнозиса, предизвикан от ярост, тъй като и двете състояния се дължат на повишен адреналин.

Най-подходящото време за сънуждане на това състояние е, когато си сам натъмно, късно през нощта или много рано сутрин. Тъй като психическият цензор е заглушен, другата реалност пропълзява и границите между световете започват да избледняват. Страхът, какво биха могли да ти причинят другите също може да доведе до паника, но по принцип това работи само с непознати, а те едва ли биха сътрудничили доброволно.

Фокусирането, върху това, което непознати или полу-непознати биха могли да ви направят примерно в ситуация на инициация, може да доведе до паника. Но така или иначе, това крие риск от травма и може да остави сериозни емоционални белези, така че не се препоръчва. Инициациите трябва да съдържат елемент на риск, но в никакъв случай не трябва да има опасност да доведат до траино умствено увреждане.

Болка

Самобичуването би могло бързо до доведе до състояние на гнозис, но и да отнеме повечко време, ако например сте опитен мазохист или имате висок праг на болка. Тези, които извличат удоволствие от болката по-добре да пропуснат този метод за постигнае на гнозис, тъй като рискуват да се наранят в опитите си да навлязат в изменено състояние на съзнанието.

Пиърсингът/пробождането е чудесен начин за предизвикване на изменено състояние чрез болка. Отново има риск от нараняване, ако така или иначе си практикувате подобен род занимания. Хората постепенно привикват към болката, така че навлизането в изменено състояние на съзнанието би било по лесно, ако болката е шокираща и неочаквана. Може да включите някой, който да ви помага в това, така че може да ви удрят с непостоянен ритъм и да се чудите постоянно кога ще дойде следващия удар. Препоръчително е да изполвате опитен садист, защото все пак не бихте искали да ви нарани някой некомпетентен.

Има и по прости методи чрез които да в състояние на гнозис чрез болка сам, използвайки само малка игла за шиене и ограничени познания по анатомия. Този номер го взех от йезуитите; нарича се “стигмата”( както спонтанното кървене от глезените китките и страните, имитиращо нараняванията при разпъване на кръст, което силно вярващите получават ) и те го използват, за да установят връзка със състрадателния аспект на Христос. Магьосникът трябва да открие главния нерв на китката на всяка ръка и за забие игла в нервния възел. Болката ще бъде внезапна и нетърпима. Тази нервна връзка отговаря за подвижността на палеца. ПО време на истинско разпъване на кръст, нервът се уврежда.

Танцуване

Този метод може да се определи и като гнозис постигнат чрез изтощение. Магьосникът не спира да се движи, докато не постигне състояние на транс. Гнозисът чрез танц е отчасти подходящ за ясновидство и пророкуване/гадаене или поне се изполва предимно за това. Така или иначе, е очевидно как може да бъде използван за всеки вид магическа работа. Усилието да се поддържа съзнателно движение най-накрая принуждава ума да се концентрира върху едно единствено действие, самите движения стават автоматични и неосъзнати. На този етап магьосникът прави ритуали, изстрелва сигили или извършва други магически действия.

Това е и форма на “магията на празната ръка”. Можете да го изпълните в клуб пълен с хора, които гледат без никой да разбере какво става. Отнема повече време отколкото бихте предположили, въпреки че е възможно и да стане и доста бързо, ако не сте го пробвали преди. Обикновено са необхдими межу 15 и 40 минути съзнателно танцуване, за да се достигне до гнозис. Такъв вид гнозис може да се получи и примерно, ако пляскате с ръце и крака, за да задържите главата си над водата продължително време.

Биене на барабан

Комбинацията от Слуховата и физическа дейност свързани с биенето на барабан вкарва магьосника в изменено състояние на съзнанието. Освен че отнема доста време, този метод за навлизане в състояние на гнозис, има предимстовото че е един от най-лесните за задържане. Просто трябва да продължите да биете барабана. Съчетанието от танцуване и биене на барабан могат да произведат класическия ефект” runner’s high”, който се получава при маратона и бягането на дълги разстояни например. Именно това е, към което се стремим, както и загубата на съзнателния контрол на ума над тялото.

Известно е също, че определени ритми в зависимост от височината на тона и интервала, директно вкарват в определени емоционални състояния/ настроения. Така някой ритми могат да провокират сексуална възбуда или пък бясна ярост. При по продължителна работа с биенето на барабан тези схеми могат да бъдат уловени, но така или иначе основната грижа на магьосника би трябвало да е използването на метода за навлизане в състояние на гнозис.

Монотонно напяване/Гласолалия

Процесът на повтаряне на проста фраза или произволна комбинация от срички за продължителен период от време също ще доведе до фокусиране на съзнанието в една посока. Докато напяването може да се прави като част от медитация, действието му е по-силно, когато се остави да са забърза темпото и ритъма докато стигне до кресчендо и магьосникът се изстреля в състояние на гнозис.

Гласолалията работи по подобен начин, но там няма установена формула, която да се напява. Магьосникът изстрелва произволни звуци, букви или числа, като блокира умстввения контрол чрез словесна лавина от безмислици. Темпото постепенно се забързва, докато се постигне състоянието на отстраненост, което предшества гнозиса.

В това упражнение напяването може да бъде сигилизирано желание, което да се повтаря като мантра. Същото желание може да се зареди и чрез гласолалия. При гласолалията понякога се получава така, че от устата на практикуващия излиза смислена членоразделна реч на непознат за него език. Ако се запише и разпознае по-късно би могло да бъде преведена. Тази практика е била използвана и за гадаене.

Откъсът е от "The Paradigmal Pirate" на Fr. Ratatosk

Превод: Jade

ХАОС МАГИЧЕСКА БИБЛИОТЕКА

Хаос магия:

Хаос Монашество Liber KAOS
Семинар по сигил магия. Част 1

Семинар по сигил магия. Част 2

Семинар по сигил магия. Част 3

Семинар по сигил магия. Част 4

Хаос магията - магически тероризъм

Приложение и практическа работа с  Хаосферата

Principia Chaotica

Трик за ума

Урано-варварски речник

Сигили, жезли и животът на един хаос магьосник
Изследване на практиките на Сеидр
Еклектизъм срещу Хаос Магия
Гнозис - методи за постигане
Сянката знае...пермутации при работата с двойника
Техники за развиване на енергийното тяло
Псевдономикон
Сигилион
Формулиране на намерение
Три етапа на намерение
Архетипните лабиринти
Комплекса на звяра

 

Биографии

Алистър Кроули
Остин Озман Спеър


Скандинавска митология

Тор Гръмовержец
Фрея
Нордическото световно дърво
Один
Балдар
Залезът на Боговете

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Биохимия на осъзнатото сънуване
Liber LLL - Осъзнато сънуване
Някои жалони на сънувача
Хакери на сънуването
Тибетска йога на съня - встъпителна практика.
Проект  Lucida Momenta
Смъртоносните сънища за сила
Техники за развиване на енергийното тяло

 
OBE речник на някои термини и съкращения
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 1
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 2
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 3
OBE - Техники за бързо намиране на обекти
ОВЕ - Техники за излизане от фаза

Сталкинг

Как е устроена събирателната ни точка /СТ/?
Shifting & Lifting – начинът за трансформация
Випасана for Dummies
Сталкинг в практиката на сънуване
Огледално поведение Как огледалните неврони ни позволяват да общуваме с другите


Дискордианство:

Митът за Ябълката на раздора
Що е то дискордианство?
Пътят на объркването
Какво Дискордианството не е ?
Новият IOT - Дискордиански разказ от автора на The Chaos Chronicles

Работа с елементи:


Инвокация на елементите - предварителна медитация
Инвокация на елементите
Инвокация на елемента Вода
Инвокация на елемента Въздух
Инвокация на елемента Земя
Инвокация на елемента Огън


Йоруба култове

Произход на популярните религиозни култове в Бразилия
Лоа във вуду магията
Жу-жу
Ве-Ве
Вуду кукли - направа и използване
Дамбала
Отвари

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Illuminates of Thanateros:

IOT България
IOT Северна Америка
IOT Австрия
IOT Австралия
IOT Великобритания
IOT Бразилия
IOT Германия
IOT Швейцария

Саитове за Хаос Магия:

ChaosMagazin (на немски)
The Autonomatrix

Thanateros.org
Страница на Фил Хайн

In Chaos!

Chaos Matrix

Страница на fra.717

Boudicca's Bard

Chaostatic.com

Ordered Chaos
Spiralnature Thee

Temple of Psychick Youth

Arcanorium College

Блог на Дейв Лий

Baphomet
Austin Osman Spare
IOT’s Ouranian Barbaric Online Dicitionary
An Interview With Peter J. Carroll
An Interview with Peter Mastin
Страницата на Питър Карол

Дискордианство

Discordian.com
23 Apples of Eris
Summa Discordia
Principia Discordia Forum
Eris
Official Erisian Klock Measure
The Principia Discordia
Discordianism
Discordian and Erisian Oline Resources
PrincipiaDiscordia.com
Apocrypha Discordia
ErisWerks.org
Pages from the Book of Life

Магически библиотеки:

Hermetic.com
Sacred Texts
Arcane Archive

Магически библиотеки с
раздел за Хаос магия:

Eight of Wands
Chaos Magic: Encyclopedia
 
Phil Hine: E- books

Sacred Texts: Chaos Magic

Chaos Spells from the AutonomatriX

Chaos Matrix

Occult Underground

Real Magick

The Arcane Archive

Chaoism and Chaos Magick

LibraryThing

Sigils, Servitors, Egregores, and Godforms

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Хакери на сънища - форум
Хакери на сънища - лаборатория
Целостность
Dream hackers: forum
Хакерос: материали
SecondAttention.org
The Monroe Institute
OBE Research Foundation
Michael Raduga: School of OBE Travel
Lucidology.com
Lucidity.com
DreamPush.com
Tibetan Dream Yoga Part 1
Tibetan Dream Yoga Part 2
Dream Yoga

Трансперсонална псохология

Transpersonal.hit.bg
Българска асоциация по трансперсонална психология
Холотропна психотерапия
Holos-bg.com

Кастанеда и нагуализъм:

Клиъргрийн БГ
Cleargreen.com
Тенсегрити групи в България
Energia-info.ru
Nagualist.com
The Four Winds
Castaneda.start.bg
Nagual.net
Carlos Castaneda
Анти – Кастанеда
AlchemyLab.com

Руни:

Рунна гилдия
Runaraven.com
Sunnyway.com
Runic Alphabet/ Futhark
Tarahill.com

Crystalinks.com

Arild-hauge.com

Runemaker.com
Runesecrets.com

Блог на Едред Торсън


Сатанизъм:

Temple of Set
Temple of Set: FAQ on Satanism
NineAngles Info
Order of Nine Angles
Joy of Satan
Church of Satan
Broderhood of Satan
Satanic Network
SpiritualSatanist.com
TheisticSatanism.com
Black Goat Cabal

Демонология:

Demonic Bible
EsotericArchives.com: Goetia

Goetia Magick
The Lesser Key of Solomon
Demonolatry
DeliriumsRealm: Goetia
DeliriumsRealm: Demon List
JOS: Demons, the Gods of Hell
The 72 Goetia Spirits
Sacred-texts.com: Goetia article
Demonology Guide

Таро

Колелото на съдбата (на руски)
Галерия Таро
Taroteca
InterTarot Gallery
Albideuter.de
Arcana XV

Енохова магия:

Enochian Magic
Sacred-texts.com: Enochia
Sacred- texts.com Norton’s Imperium
Hermetic.com: John Dee
Hermetic.com: Enochia
DonaldTyson.com
GD: Enochian
Enochian Handbook
Enochian Books

Телема:

Thelema.org
SanctuaryOfThoth.com
Thelemic Golden Down
OTO
Hermetic Order of the Golden Dawn
Magickal Library

Kenneth Grant and the Merovingian mythos
Kenneth Grant “Aie Memory” by Ian Fries
The Sword Of Horus
Kenneth Grant Gallery
666books.com
Kenneth Grant and Typhonian OTO

Теургия:

Theurgia Goetia
Аlchemywebsite.com
Theurgia or On the Mysteries of Egypt
The Art Theurgia Goetia
Abramelin The Mage
Sacred-Texts.com: Sacred Magic of Abramelin

Египетска магия:

Modern Egyptian Ritual Magick
Temple of Set
The Egyptian Mystical Rites
Scholl of Ancient Egyptian Religion & Magic

Чернокнижие

Русское Чернокнижие
Черная Магия

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ Copyright © 2009 Colors of Magic