ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 1

От: Aya

В голяма степен, дали ще излезеш или не, зависи от това с колко енергия разполагаш.

За да успееш да събереш достатъчно енергия, енергийното тяло трябва да е свикнало да понася и да се справя с по-голямо количество енергия, която е също и с по-висок интензитет. Малко е като с мускулите - няма да можеш да вдигнеш една 100 кг щанга от рaз, обаче ако редовно тренираш и укрепваш мускулите си, с течение на времето ще имаш достатъчно сила. Най-важното е “редовно” упражняване. Когато енергийното тяло се развие достатъчно, няма да има нужда да насилваш излизането, като влезеш в транс и достигнеш определеното ниво на съзнание, излизането ще стане лесно. Добър индикатор на това дали имаш достатъчно енергия е, че като достигнеш подходящото ниво на съзнание за излизане, ще можеш да виждаш стаята около себе си през затворените си клепачи. В този момент само мисълта за излизане ще е достатъчна, без прекомерни усилия. 

Всеки излиза извън тялото си редовно по време на сън, но поради ниското ниво на енергия, нищо не си спомня на сутринта (не става въпрос за сънища). Така че упражнения с енергийното тяло ще помогнат за спомняне и на тези излизания.

При някои хора излизането от тяло става по-лесно. Има описания като: „Легнах си в леглото, стана ми много хубаво и уютно, а в главата ми се въртя­ха различни мисли. После започнах да чувствам някакво движение надолу (или встрани), което постепенно се усилва­ше. Имах усещането, че потъвам някъде или нещо ме засмуква някъде. Тези усещания ставаха все по-отчетливи, но постепенно изгубих осъзнатостта и съм заспала." Пара­доксално е, че някои се страхуват от това и всяко заспиване при тях се асоциира с неприятни преживявания. Но още по-учудващо е, че мнозина не подозират в какво могат да се превърнат дадените „падания" и „засмуквания". А всъщност на тях им остава само съзнателно да задълбочат тези усе­щания и да ги контролират, за да попаднат в OBE.

Съществуват много различни доказано работещи техники. Тук съм представила доста от тях, за да имате възможност за избор коя е най-работеща за вас. Обикновено това е една техника. Естествено, можете да разработите своя.

 

Етап 1 – навлизане във фаза

 

Техника – Възнамеряване

Състои се в намерението да извършим движение с цялото си тяло, без да използваме мускулатурата. Трябва да се опитате да се преместите, от една страна без да използвате силата на мускулите, но от друга страна, като извършвате някакво напрежение (нереално). Смисълът на намерението не е само в това да внуши възможността за излизане от тялото, но и в това да създаде второ внимание, което реагира в момента на възнамеряването.

Техника - Въртене

Това е проста техника, изразяваща се в желанието да се повъртите около отвесна ос на тялото си. Достатъчно е да легнете на кревата или да седнете в удобно кресло и да си представите колкото може по-ярко въртене около ос. Не се опитвайте да си помагате с ръце и/или крака. Започнете движението, завъртвайки първо горната част от вашето тяло, главата и раменете. Движете се бавно, като проявявате нежен, но твърд натиск. Може да опитвате завъртане и в двете посоки. Възможно е от първия път да почувствате реално завъртане на тялото, което отначало е много учудващо. Ако не се получи първия път, опитайте отново и отново.

Техника - Излизане

Нужно е само да се опитаме да излезем от тялото. Обик­новено това става откъм близкия край на леглото. Единстве­ната трудност, която възниква при усвояването на тази тех­ника, е разбирането кога се извършва фантомно движение и кога - реално, ако никога не сте го изпитвали. Фантомното движение по усещане с нищо не се отличава от реалното.

Техника - Изпълзяване

Като начало трябва да си представите мислени движения с ръце, крака и всички други части на тялото (може и само една част). Постепенно се концентрирате върху тези усещания и продължавате движението. Усещанията отнача­ло се раздвояват - еднакво смътно ще чувствате реалните части на тялото и появяващите се фантомни. Ако това стане, след известно време бившите мислени усещания ще станат доминиращи и вие ще престанете да чувствате реалното си тяло.

Техника - вибрации

Легнете, затворете очи и напълно се отпуснете. Представете си, че сте отделен от физическото си тяло и лежите в него като в черупка.Представете си как физическото ви тяло вибрира леко, а астралното ви тяло вибрира по-бързо. Почувствайте вибрациите на астралното си тяло, все едно сте застанали пред 200 W колони. Сега почувствайте как вибрацията на астралното тяло нараства, става все по-висока и по-висока. Колкото по-високи стават едните вибрации, толкова резонанса между двете нараства.

Повторете това упражнение няколко пъти. С това просто упражнение, вие действително можете да предизвикате вибрация, която ще ви отдели от тялото. Може да ви помогне и интензивното слушане на вътрешните звуци, които можете да чувате по време на упражнението.

Тук http://www.saltcube.com/out-of-body/chat-forum/viewTopic.jsp?t=gravity-press съветват докато траят вибрациите да не се мърда никоя част от тялото, защото има голяма вероятност да мръднете физическото и да се събудите. Препоръчват по време на вибрациите да останете неподвижни, да фокусирате върху гравитацията, която ще ви натисне да потънете в леглото /където ще е тъмно, освен ако не фокусирате зрението си в тавана/. Когато вибрациите приключат и сте сугурни, че сте "потънали" в леглото, може вече да придвижите цялото нефизическо тяло без риск от събуждане.

ТЕХНИКА - Йо-Йо

Легнете, затворете очи и напълно се отпуснете. След това си представете, че има Йо-йо пред вас на нивото на очите ви. Нишката му е закачена точно между очите ви. Реалното йо-йо изисква тласкане и дърпане с ръце, но въображаемото изисква тласкане и дърпане само от третото ви око. Тласнете йо-йото с въображението си до края на нишката и след това го издърпайте обратно до третото око. Докато движите йо-йото останете спокойни и фокусирани. Тласнете го около 50 пъти, без да ги броите точно, за да не се разфокусирате. Опитайте се да правите тази визуализация, докато не успеете да видите йо-йото пред себе си. Това може да ви се струва глупаво,но е една от най-работещите техники. Ако успеете да го визуализирате реално ОВЕ е на една стъпка от вас.

Техника - Ластик

Заимствах тази техника от Ксендзюк. Той я препоръчва като малка част от техника за пряко преместване на събирателната точка. Нарекла съм я ластик. Прилича на техниката Йо-йо по-горе, но се прави с цяло тяло.

Легнете и се отпуснете напълно. Успокойте съзнанието си и отпуснете тялото си. Останете така няколко минути, като се опитвате да не мислите. Състои се в това да премества цялото тяло въображаемо до някаква точка – напр. стената на 2 м. пред вас. Прави се рязко и със сила – рязко се “тласкаш”  и “прибираш” обратно в тялото. Изстрелваш се на този ластик докато не почувстваш енергийното си тяло извън физическото. Няма как да се обърка. Изключително работеща за мен техника.

Техника – Астрална врата

Застанете в удобна позиция и затворете очи. Отпуснете се напълно и започнете визуализацията. Представете си осъзнаването си като сфера светлина. След това си представете, че стоите пред заключена врата. Представете си вратата както ви харесва – с украси или семпла. Представете си как взимате ключ и отключвате вратата. Отворете вратата, влезте, затворете я отново и я заключете. Символичният акт на заключване е за защита – заключвайте я всеки път когато я използвате.

Представете си пред вас тунел с ярка светлина на края. Придвижвате се до края на тунела, правите крачка в страни и се намирате извън тялото си, застанал редом до него. След това направете цялостно ОВЕ – отидете до конкретно място напр. Върнете се по същия начин, отключвайки и заключвайки вратата зад гърба си. Това ще тренира второто ви внимание. Възможно е по-късно да влизате в ОВЕ само като пристъпите през вратата J

Техника – Падане в кладенец

Взех тази техника от книга, която я препоръчваше за връщане в минали животи J, но леко видоизменена.

Легнете и се отпуснете напълно. Успокойте съзнанието си и отпуснете тялото си. Останете така няколко минути, като се опитвате да не мислите. Представете си кладенец точно под вас – доста дълбок и се вижте как падате в него продължително – поне няколко минути. След това се спрете и започнете да се изкачвате нагоре. Изкачвайте се с усилия в самото физическо тяло. Визуализирайте се както намерите за добре (аз се виждам като схематично светещо човече, което се изкачва много продължително по стълба J). След като най-накрая достигнете отвора на кладенеца – излезте веднага през главата на физическото си тяло навън.

 

техника – холотропно дишане J

 

Техника – астрален шнур по РОБЕРТ БРЮС

Ключов момент в осъществяването на проекцията е невидимият шнур, който излиза от главата ви. Този шнур може да се използва, за да може чрез въздействие на астралното тяло само в ЕДНА точка, да го заставите да излезе от физическото.

Техниката на шнура концентрира ВСИЧКИ ваши умствени способности в една сила, динамичното проявление на която е директното въздействие на една точка на вашето астрално тяло.

Различни методики – като усещане за падане в кладенец, могат да се използват само за да се успокои вашата мисловна дейност. Разработил съм по-бърз и динамичен метод за проекция, който се оказва много ефективен. Нарекох тази техника просто ШНУРЕдно от важните неща в проекцията е, че трябва да сте активни, т.е. да не забравяте какво правите и да не заспите. Едно от нещата, които новакът използва в изобилие е ентусиазма. Ентусиазмът – това е чистата ментална енергия. ШНУР, след разбирането на това КАК работи, значително повишава резултатите.

За да свикнете с усещането на ШНУР, можете да закачите лента на тавана, която да се спуска към главата ви, така че да можете да я докоснете с ръка. Това ще се запечати в мислите ви и в последствие ще ви стане добър помощник. Забележете – не е необходимо да визуализирате този шнур – достатъчно е да знаете къде се намира. Един от важните моменти е: когато имате по-голямо количество активна енергия във вашата чакра между веждите (С6), отколкото в сърдечната чакра (С4) – преместете позицията на вашия мним шнур така че, ръцете ви да са на 450 над главата. Такова изменение на ъгъла позволява по-ефективно използване на чакрите. При всеки случай – позиционирайте ъгъла на шнура максимално естествено и леко, така че да ви е лесно да си го представите. Експериментирайте, докато се почувствате естествено.

Пълният цикъл е да се осъществи разделяне на астралното и физическото тяло напълно съзнателно. Препоръчвам на новаците да се концентрират върху най-простия и ефективен начин за съзнателна проекция.

Чрез тези упражнения вие ще се научите да отпускате тялото си, мислите си и да се концентрирате. Вие вече се учихте да развивате “подвижно внимание.

Последователност за действие за проекция в реално време.

1. Направете напълно упражненията за разслабване.

2. Спрете мисленето чрез метода за концентрация на дишането.

3. Влезте в транс, използвайки “умствен падащ ефект”.

4. Повишете енергията и отворете всички чакри.

5. Издърпайте се нагоре чрез въображаемия ШНУР.

Може да смените местата на 3 и 4 стъпка, ако ви е удобно. Ако имате проблеми с влизането в транс – използвайте метода за изкачване по шнура, вместо “умствен падащ ефект”.

След това спрете издигането и повторете работата с чакрите (точка 4).
Как да използваме шнура? Това е пълен метод за проекция сам по себе си, ако имате достатъчно енергия за концентрация. Предлагам на новаците да започнат с този метод. Той предизвиква нормална астрална проекция. Продължителността на проекцията ще зависи от равнището на събраната енергия при работа с чакрите.

1. Изпълнете всички упражнения за разпускане. Трябва да ви отнеме няколко минути – не прекалявайте.

2. Извадете своите мними ръце и се издърпайте нагоре по този силен, невидим, въображаем шнур.. Опитайте се да си представите силен, тънък, груб шнур в ръцете си.
НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ВИЗУАЛИЗИРАТЕ ШНУРА! Трябва просто да почувствате къде се намира в пълна тъмнина. Не трябва да виждате нищо, макар и мислено.
Можете да чувствате през това време леко главозамайване, което се появява при разхлабване на астралното тяло.

Много важна забележка! Това чувство на световъртеж трябва да бъде щателно изследвано от вас. Запомнете и изучете точното умствено действие, което ви довежда до това състояние. Трябва да се научите да извиквате това чувство по желание.
Още една важна забележка! Игнорирайте всички външни усещания, които ще ви пречат на концентрацията по време на проекцията! Концентрирайте се единствено на изкачването по шнура, изключвайки всичко останало.

3. Продължавайте да се изкачвате нагоре, ръка след ръка и ще почувствате тежест. Налягането, което оказвате на астралното тяло ще ви принуди да влезете в транс. Не обръщайте внимание на налягането – концентрирайте се върху това, което правите.

4. Продължавайте да се издигате и ще почувствате как чакрите ви се отварят в отговор на натиска. Не спирайте!

5. След това ще попаднете в състояние на вибрация. Тялото ви ще бъде “пропускливо”, през него ще преминават вибрации. Не спирайте!

6. След това ще почувствате как се освобождавате от тялото си. Вие ще излезете от тялото си в посока на този шнур и ще висите близо до тялото си. Най-накрая сте свободни!
Скоростта на този метод може първоначално да ви изплаши. Ако свикнете с него, ще оцените ефективността на този метод.

Колко време отнема проекцията? Можете да я правите около 15 минути. Аз го правя за около 5 минути (автора). Ако не се получава нищо за тези 15 мин., съмнявам се, че ще се получи и по-късно. Просто прекъснете или поспете малко преди следващият опит.

техника – по Монро

Това е серия от стъпки, разработена от Роберт Монро:

1. Отпуснете тялото

2. Влезте в хипнотично състояние

3. Задълбочете това състояние

4. Развийте усещане за “вибрации”

5. Отделете се от тялото

Според Монро отпускането на тялото е първата необходима стъпка и включва физическо и умствено отпускане. Монро не дава метод, но е известно, че постепенното разхлабване на всички мускули, задно с упражняване на дълбоко дишане действа добре.

Влезте в погранично състояние преди сънуване (хипнотично). Един от методите за влизане в това състояние е концентрация върху обект. Когато започнат да идват образи в мислите ви, значи сте влезли в хипнотично състояние. Пасивно наблюдавайте тези образи. Това ще ви помогне да поддържате околосънното състояние. Монро го нарича състояние А. Задълбочете това състояние. Наблюдавайте какво виждате през затворени очи. Не правете нищо за известно време. Просто гледайте през затворените си клепачи чернотата пред вас. След известно време можете да забележите светли петна. Това са просто невронни разряди и нямат особен ефект. Когато свършат, вие навлизате в състояние В. От тук трябва да влезете в още по-дълбоко състояние на разхлабване, което Монро нарича състояние С – когато губите усещане за тялото и стимулиращите чувства. Идеалното състояние за напускане на тялото е състояние D, както го нарича Монро. То е същото като състояние С, но достигнато след отпочинало и свежо състояние и не се явява резултат на обичайната умора вечер. За достигане на състояние D, Монро препоръчва да се практикува сутрин, след кратка дрямка. Влезте в състояние на вибрации. Това е най-важната част от техниката и най-неясната. Много хора са забелязвали тези вибрации в началото на излизането. Те могат да се усетят като слабо нервно притреперване или като електричество, преминаващо през тялото. Причината им си остава загадка. Възможно е астралното тяло да се опитва да излезе от физическото.

За влизане в това състояние се дават следните указания:

  1. Махнете всички бижута.
  2. Затъмнете хубаво стаята така че да не прониква светлина през затворените ви клепачи.
  3. Легнете с глава на север.
  4. Дрехите не бива да ви стягат – облечете си нещо удобно, но се покрийте така че да ви малко по-топло от обичайното.

5. Убедете се, че няма да има шум, който ще ви обезпокои.

6. Влезте в състояние на разхлабване.

7. Задайте си умствена команда, че ще помните всичко, което ви се случва по време на сеанса. Повторете я 5 пъти.

8. Дишайте с полуотворена уста.

9. Докато дишате се концентрирайте на пустотата пред вас.

10. Изберете точка на 30 см от главата ви.

11. Преместете точката нагоре по въображаема линия, паралелна на тялото ви над главата. Фокусирайте се там и достигайки вибрации в тази точка ги пренасяйте назад в тялото.

Учете се да контролирате състоянието на вибрации. Практикувайте контрол, като ги вкарвате в тялото си през главата и ги придвижвате до краката си, провеждайки ги през цялото тяло, произвеждайки вибрационни вълни от главата до краката. За да произведете този вълнов ефект, се концентрирайте на вибрациите и умствено придвижвайте вълната от главата по тялото. Практикувайте го докато не станете способни да произвеждате вълна по команда. Когато достигнете контрол върху това състояние, сте готови да напуснете тялото. Започнете с частично отделяне. Ключът тук е: контрол над мисълта. Дръжте вашия ум твърдо фокусиран върху идеята за напускане на тялото, не се разсейвайте. Не му позволявайте да блуждае. Блуждаещи мисли могат да ви доведат до изгубване на контрол над състоянието. Сега, вече влезли във вибрационно състояние, започнете изследване на извънтелесната опитност, освобождавайки ръката или крака на астралното тяло. Монро предлага да удължите края им докато не влезете в контакт с познат предмет, напр. стената около кревата. Тогава протегнете етерния крайник през предмета. Върнете енергийните крак или ръка в рамките на физическото тяло. Това упражнение ще ви подготви за пълно отделяне.

Разтъждествете себе си от тялото. Монро предлага 2 методики за това:

1. Издигнете се над тялото. За да направите това, визуализирайте себе си все по-лек и все по-лек след влизането във вибрации. Мислете как тялото ви полита нагоре. Дръжте тази мисъл в ума си и не давайте на странични мисли да я прекъснат.

2. Друг метод е “превъртане”. След достигане на вибрации се завъртете така, както се завъртате в леглото си, без да се опитвате да се завъртите физически. Опитайте се да завъртите тялото си отгоре и се превъртете направо в астралното си тяло точно над физическото. Ще бъдете извън тялото, но близо до него. Мислете как плувате нагоре и ще откриете, че летите над тялото. Монро предлага да започнете с метода но издигането, но доказва, че и двата са еднакво ефективни.

Техника - Фантомни усещания

Тя се състои в опита постепенно да отделим някаква част от тялото, т. е. в откъсването на фантома. Обикновено като изходен материал се използва кракът или ръката, но в някои случаи и тазът. С избраната част от тяло­то е нужно да се направи фантомно движение, което не се получава веднага, но се забелязва (наистина отначало дори опитният човек трудно определя характера на движението: реално или фантомно). После трябва да направим още един опит с това движение, при което амплитудата ще бъде много по-висока. И по този начин се повтаря действието дотогава, докато амплитудата не стане голяма. Не трябва да мислите за това кога да завършите заниманието, защото в момента на силно увеличаване на амплитудата целият организъм е под влияние на вибрации и става възможно отделянето от тялото. Понякога е достатъчно по този начин да размърдате пръста си и резултатът ще бъде същият.

За да избера колкото може по-лесно раздвижената в да­дения момент част от тялото, аз обикновено правя бърз опит да помръдна фантомно всички части на тялото и като резул­тат избирам най-податливата. Почти във всички случаи най-ефективни части на тялото са китките на ръцете.

У вас може да възникне резонният въпрос - какво озна­чава фантомно помръдване? На мен отново ми е трудно да го обясня. Мога само да повторя, че е нужно да правим движение без напрягане на реалните мускули. Лесно ще разбе­рете за какво говоря, ако се намирате в нужното състояние. А ако вече сте доказали възможността за съществуване из­вън тялото, вие знаете за какво става дума.

За овладяване на тази техника съществува много ефек­тивна тренировка, която дава възможност не само да разбе­рете същността на фантомното движение и да го почувства­те, но и да се научите да въвеждате себе си в по-леки състо­яния на транс, които впоследствие можете да се научите да трансформирате в ОИТ. Ето защо тази техника присъства и в раздела за техниките за пряко влизане във фазата.

Техника - Отпускане чрез продухване

Това е много разпространена техника в автохипнозата. Състои се в едновременната концентрация върху дишането и частите на тялото, като свързва тези две действия в един процес.

Намирайки се в удобно положение, трябва да си представяте как по време на вдишването през дихателните пътища в организма ви навлиза някаква ярка енергия, която наду­ва един балон някъде в центъра на торса. При издишване тази енергия трябва да излиза през отпуснатата част на тя­лото, която по този начин постоянно се променя, за да про­духа всяка част на тялото поотделно. В някои части на тяло­то може да се правят по няколко издишвания наведнъж. По­някога може да си представяте излизане на енергията навед­нъж през цялото тяло. Смисълът на това действие е дълбоко навлизане в съзнанието с помощта на визуализация и кон­центрация върху вътрешни образи.

Дадената техника има смисъл само тогава, когато колко­то можете по-ясно си представяте този процес, и главното е заедно с издишването да усетите прилив на отпуснатост, който всеки следващ път ви потапя по-дълбоко. Техниката е много ефективна и аз често я използвам, но в началните етапи отнема доста време.

Техника - Дотинг

Това е една от най-разпространените техники за попада­не в отпуснато състояние и в ОИТ. Нито една друга техника за мен не е по-ефективна от тази. Освен това тя е първата, с която успях да постигна, макар и с голямо усилие, пряко нав­лизане във фазата. На началния етап в повечето случаи е необходимо много време, но ако се упражнявате преди ляга­не, това няма да се отрази на обичайната ви програма за Деня.

Дотингът има още един голям плюс - почти винаги се получава желаният резултат, независимо от физиологията на човека. Затова на тази техника трябва да се обръща пър­востепенно внимание, ако искате да се занимавате с аинг, макар че тя ще ви отнеме много време.

Тя се състои в това, че след отпускането трябва да за­почне последователна концентрация върху точките на тялото, разположени по всички стави, включително между фалан­гите на пръстите. Изключение правят само връзките между ребрата. На гърдите, корема и гърба може произволно да се разполагат няколко точки, които не е задължително да бъдат в ставите. Те могат да бъдат проектирани върху кожата на ставите или въобще в произволен ред, но така. че да обхващат цялото тяло. По тези точки трябва да се движите по един и същи начин всеки път, като се задържате върху всяка точка три до десет секунди или докато не настъпи ясно усещане. Препоръчва се даденото действие да се прави всеки път преди нощния сън. Желателно е преди заспиване да практи­кувате дотинг поне 15 минути. А ако можете да противостои­те на съня, правете тази процедура по няколко часа, което ще увеличи шансовете за успех. Рано или късно ще попадне­те във фаза, но не бива да забравяте, че заедно с отпуска­нето на тялото трябва да настъпи и отпускане на ума, което се отнася за абсолютно всички техники.

Тук бих искала да ви обърна внимание, че е по-лесно първия път, когато излезете, да отидете в рамките на къщата си – напр. в кухнята, да огледате каквото можете. Напр. можете да видите от горния десен ъгъл как изглежда кухнята и някакъв конкретен детайл, който после да сравните. Със сигурност няма да объркате усещането с тонална халюцинация, точно както не можете да сбъркате осъзнато с обикновено сънуване. Много често етерния двойник (астралното тяло и както още там го наричат) се проектира като сфера светлина, дори виждането понякога е лещовидно (микроскопско, сферично) – само в средата се виждат в кръг обекти – наоколо е замъглено. По-рядко се вижда като копие на физическото тяло – обикновено бледо.

Също така не бива да забравяте да отворите астралните си очи. Повечето ОВЕ се осъществяват вечер преди заспиване, когато е тъмно и често се случва да излезеш, но да не виждаш нищо.

Понякога може при излизане да се увисне в неопределено пространство и със смътни усещания. Не бива да спирате, тъй като това преминава при потапяне в по-устойчива фаза. Опитайте напр. да полетите от тук или да падате с главата надолу.

Характерно за ОВЕ е, че се усеща връзката с физическото тяло, за разлика от ОС където има цялостност. Понякога може да се види нишка между двете тела, най-често физическото тяло се усеща вцепенено (дори има методи за излизане с използване на съзнателна кататония на тялото). След завършване на пътуването, астралното тяло се прибира във физическото – усещането е че се връща съзнанието в тялото. Обикновено физическото тяло след завършване на пътуването е вцепенено – това не бива да ви плаши. Ако някой се е научил да сънува осъзнато, може да се разочарова, като види, че ОС е само един тренировъчен полигон, нещо като детска площадка.

Внимание! Трябва да знаете, че няма да се получи нищо, ако силно се вълнувате при опитите да по­паднете във фаза. Това може да стане голям проблем, защо­то в момента на нужната концентрация върху действията трябва да бъдете спокойни и решителни.


ХАОС МАГИЧЕСКА БИБЛИОТЕКА

Хаос магия:

Хаос Монашество Liber KAOS
Семинар по сигил магия. Част 1

Семинар по сигил магия. Част 2

Семинар по сигил магия. Част 3

Семинар по сигил магия. Част 4

Хаос магията - магически тероризъм

Приложение и практическа работа с  Хаосферата

Principia Chaotica

Трик за ума

Урано-варварски речник

Сигили, жезли и животът на един хаос магьосник
Изследване на практиките на Сеидр
Еклектизъм срещу Хаос Магия
Гнозис - методи за постигане
Сянката знае...пермутации при работата с двойника
Техники за развиване на енергийното тяло
Псевдономикон
Сигилион
Формулиране на намерение
Три етапа на намерение
Архетипните лабиринти
Комплекса на звяра

 

Биографии

Алистър Кроули
Остин Озман Спеър


Скандинавска митология

Тор Гръмовержец
Фрея
Нордическото световно дърво
Один
Балдар
Залезът на Боговете

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Биохимия на осъзнатото сънуване
Liber LLL - Осъзнато сънуване
Някои жалони на сънувача
Хакери на сънуването
Тибетска йога на съня - встъпителна практика.
Проект  Lucida Momenta
Смъртоносните сънища за сила
Техники за развиване на енергийното тяло

 
OBE речник на някои термини и съкращения
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 1
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 2
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 3
OBE - Техники за бързо намиране на обекти
ОВЕ - Техники за излизане от фаза

Сталкинг

Как е устроена събирателната ни точка /СТ/?
Shifting & Lifting – начинът за трансформация
Випасана for Dummies
Сталкинг в практиката на сънуване
Огледално поведение Как огледалните неврони ни позволяват да общуваме с другите


Дискордианство:

Митът за Ябълката на раздора
Що е то дискордианство?
Пътят на объркването
Какво Дискордианството не е ?
Новият IOT - Дискордиански разказ от автора на The Chaos Chronicles

Работа с елементи:


Инвокация на елементите - предварителна медитация
Инвокация на елементите
Инвокация на елемента Вода
Инвокация на елемента Въздух
Инвокация на елемента Земя
Инвокация на елемента Огън


Йоруба култове

Произход на популярните религиозни култове в Бразилия
Лоа във вуду магията
Жу-жу
Ве-Ве
Вуду кукли - направа и използване
Дамбала
Отвари

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Illuminates of Thanateros:

IOT България
IOT Северна Америка
IOT Австрия
IOT Австралия
IOT Великобритания
IOT Бразилия
IOT Германия
IOT Швейцария

Саитове за Хаос Магия:

ChaosMagazin (на немски)
The Autonomatrix

Thanateros.org
Страница на Фил Хайн

In Chaos!

Chaos Matrix

Страница на fra.717

Boudicca's Bard

Chaostatic.com

Ordered Chaos
Spiralnature Thee

Temple of Psychick Youth

Arcanorium College

Блог на Дейв Лий

Baphomet
Austin Osman Spare
IOT’s Ouranian Barbaric Online Dicitionary
An Interview With Peter J. Carroll
An Interview with Peter Mastin
Страницата на Питър Карол

Дискордианство

Discordian.com
23 Apples of Eris
Summa Discordia
Principia Discordia Forum
Eris
Official Erisian Klock Measure
The Principia Discordia
Discordianism
Discordian and Erisian Oline Resources
PrincipiaDiscordia.com
Apocrypha Discordia
ErisWerks.org
Pages from the Book of Life

Магически библиотеки:

Hermetic.com
Sacred Texts
Arcane Archive

Магически библиотеки с
раздел за Хаос магия:

Eight of Wands
Chaos Magic: Encyclopedia
 
Phil Hine: E- books

Sacred Texts: Chaos Magic

Chaos Spells from the AutonomatriX

Chaos Matrix

Occult Underground

Real Magick

The Arcane Archive

Chaoism and Chaos Magick

LibraryThing

Sigils, Servitors, Egregores, and Godforms

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Хакери на сънища - форум
Хакери на сънища - лаборатория
Целостность
Dream hackers: forum
Хакерос: материали
SecondAttention.org
The Monroe Institute
OBE Research Foundation
Michael Raduga: School of OBE Travel
Lucidology.com
Lucidity.com
DreamPush.com
Tibetan Dream Yoga Part 1
Tibetan Dream Yoga Part 2
Dream Yoga

Трансперсонална псохология

Transpersonal.hit.bg
Българска асоциация по трансперсонална психология
Холотропна психотерапия
Holos-bg.com

Кастанеда и нагуализъм:

Клиъргрийн БГ
Cleargreen.com
Тенсегрити групи в България
Energia-info.ru
Nagualist.com
The Four Winds
Castaneda.start.bg
Nagual.net
Carlos Castaneda
Анти – Кастанеда
AlchemyLab.com

Руни:

Рунна гилдия
Runaraven.com
Sunnyway.com
Runic Alphabet/ Futhark
Tarahill.com

Crystalinks.com

Arild-hauge.com

Runemaker.com
Runesecrets.com

Блог на Едред Торсън


Сатанизъм:

Temple of Set
Temple of Set: FAQ on Satanism
NineAngles Info
Order of Nine Angles
Joy of Satan
Church of Satan
Broderhood of Satan
Satanic Network
SpiritualSatanist.com
TheisticSatanism.com
Black Goat Cabal

Демонология:

Demonic Bible
EsotericArchives.com: Goetia

Goetia Magick
The Lesser Key of Solomon
Demonolatry
DeliriumsRealm: Goetia
DeliriumsRealm: Demon List
JOS: Demons, the Gods of Hell
The 72 Goetia Spirits
Sacred-texts.com: Goetia article
Demonology Guide

Таро

Колелото на съдбата (на руски)
Галерия Таро
Taroteca
InterTarot Gallery
Albideuter.de
Arcana XV

Енохова магия:

Enochian Magic
Sacred-texts.com: Enochia
Sacred- texts.com Norton’s Imperium
Hermetic.com: John Dee
Hermetic.com: Enochia
DonaldTyson.com
GD: Enochian
Enochian Handbook
Enochian Books

Телема:

Thelema.org
SanctuaryOfThoth.com
Thelemic Golden Down
OTO
Hermetic Order of the Golden Dawn
Magickal Library

Kenneth Grant and the Merovingian mythos
Kenneth Grant “Aie Memory” by Ian Fries
The Sword Of Horus
Kenneth Grant Gallery
666books.com
Kenneth Grant and Typhonian OTO

Теургия:

Theurgia Goetia
Аlchemywebsite.com
Theurgia or On the Mysteries of Egypt
The Art Theurgia Goetia
Abramelin The Mage
Sacred-Texts.com: Sacred Magic of Abramelin

Египетска магия:

Modern Egyptian Ritual Magick
Temple of Set
The Egyptian Mystical Rites
Scholl of Ancient Egyptian Religion & Magic

Чернокнижие

Русское Чернокнижие
Черная Магия

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ Copyright © 2009 Colors of Magic