Семинар по сигил магия. Част 1

Автор: Sigil Magic Seminar -от Нечистия Хю (Пърпъл Мънкийс Мафиа)

"Хаос магьосника е творец, свободен да използва всяка парадигма за да осъществи волята си, както и да създава свои собствени без да се ограничвава само с "установените" модели на вселената."

Част Първа
 
Искате ли да се научите на прост и лесен начин за омагьосване, без да сменяте системата си на вярване и връзката с каквато и да било религия? Е, тогава сигилите са за вас.

Магията със сигили е една от най- използваните техники сред Хаос Магьосниците днес. Те отстраниха ненужните небивалици на повечето окултисти и откриха основата на техниките за магия. Сведоха всичко до намерение, гнозис, изстрелване и забравяне. Това е жизнено необходимото за какъвто и да било успех от магия. Без значение какво е нивото ви като магьосник или опит, докато прочетете това, ще бъдете доста вещи в магията със сигили. Оттам нататък всичко зависи от вас.

Сега, преди някой от вас да се ужаси, защото споменах думата ХАОС, нека с две думи обясня какво означава Хаос Магия е и откъде идва съвременната магия със сигили. Забравете старите, прашасали томове, останали от Ренесанса! (Освен, ако не ви харесват, но повярвайте ми, четенето на стари Гримори си е вид мазохизъм.) В Аспекта на Хаоса, двама са основните създатели. Те са Алистър Кроули и Остин Озман Спеър. И двамата отхвърлили тенденцията на окултистите, че трябва да си прочел и разбрал тонове от безполезна информация. Кроули бил отвратен от Златната Зора, която се възмущавала от подобен вид окултизъм, като неговия. Алистър Кроули внесъл революция в магията, наблягайки на опита и практиката... и способността да тренира ученици, които сами да станат адепти. Спеър, който за кратко практикувал с Кроули, се твърди, че е станал със собствени сили адепт, премахнал излишните елементи от магията и открил, че всеки може да намери свой подход към окултизма. Така се родила Хаос Магията.

Като движение, Хаос Магията започнала да се обединява към 80-те. В началото, думата ХАОС дори не била асоциирана към действията на окултистите. Кенет Грант и Питър Карол и компания започнали да публикуват резултатите от техните изследвания в множество списания за окултизъм. До 90-те, Хаос Магията била добре позната (с малко позорна слава) и от останалите магьосници. IOT (Илюминатите на Танатерос) е първият стабилно действащ магически орден, който се развил редом с Хаос Магията. Групи като L.O.O.N. (Линкълнски Орден на Невромасерите) и Зед- клъстър запазили практиката си с Хаос Магията в анти- йерархичен и отворен вид. През това време, публикациите на Остин Озман Спеър, който бил потайна и известна на малък кръг от хора личност, били обсъждани и доразвити. 90-те също станали свидетел на ново поколение Хаос Магьосници, които преминали отвъд „белите петна” и интелектуалните капани на „първата вълна” хаотисти. Нови лица, като Фил Хайн изпъкнали на преден план като „говорители” на движението.

Хаос Магическото изучаване е „мета- парадигматично”, тоест, няма никаква изградена парадигма, която да е негова собствена, а приема за използваеми всички останали парадигми и вярвания. Хаос Магьосниците се подиграват с метафизиката, ако не се смеят. Развили са някои интересни начини за понятизиране на магията, без да се задълбават в понятия. Хаос Магьосниците или Хаотистите, съществуват в много различни традиции, като Уика, Асатру, Телема, Безпорядъчност, Будизъм и много други. Хаос- метода отрича „закона за трикратност” и „карма”, твърдейки, че те засягат само хората, които вярват в тях. Хаотистите се присмиват на своеволни определения, като закон/морал. Хаос Магьосник може да инвокира собствено създаден бог и да получи същите резултати, като някой, използващ традиционно божество. Интересно, нали? Но за целта на семинара, нека се върнем на сигилите.

Остин Озман Спеър и Зос Киа Култус, които създадоха това, което наричаме Магия със Сигили. Преди се е вярвало, че човек трябва да има всякакви нужни материали и ритуали, за да бъде способен да изпълни ефективна магия. „Нищо подобно!” казал Спеър. Демонстрирайки със сигили, той доказал, че магията може да бъде направена навсякъде, всякога за момент. Спеър също така доказал, че не е необходимо да бъдеш обстойно запознат с магически системи като Кабала или Тантра. За голямо разочарование на критиците си, той се оказал прав. От тогава, магията със сигили е използвана ефективно от мнозина, които сформирал и станала основният метод за магия на хаотистите. Съществуват толкова методи за магия със сигили, колкото са и хората, използващи ги. След като се запознаете със основните методи, дадени в този семинар, ще сте способни да изнамерите нов, уникален начин и за вас самите. Техниката със сигили е основната на всяка магия и изучаването на способността за правене на сигили е основния метод, за изработване на ваши собствени заклинания.
 
МЕНТАЛЕН ПОДХОД КЪМ СИГИЛИ
 
Нека започнем с тезата, че сигилите действат. Също така е от голямо значение да познавате добре себе си, преди да започнете да осъществявате желанията си. Ще получите това, за което правите магия. Ще продължа, показвайки ви прости методи за конструкция на сигили (символни, мантри и пози на тялото).

Все пак, ако сте напълно нови за магията, би било добре да поупражнявате неподвижност и немислене всеки ден в период от няколко дена подред, минимално за седмица. По този начин ще сте подготвени да изявите чисто намерение, без да бъдете разсеяни. Не се притеснявайте за спецификата на медитацията, става ясно от самото и име. Ще приема, че използвате някаква форма на прогонващи/предварителни ритуали, но дори и да не знаете за какъвто и било подобен метод, все още можете да продължите с практиката на магия със сигили. Но все пак е добре да знаете поне един метод на прогонване/прочистване (можете да намерите информация за такъв навсякъде или да попита друг окултист).

Основната идея на сигила е конструирането на знак или символ на дадено желание, по начин, по който по- късно съзнанието да забрави желанието. След процеса на омагьосване да забрави и за ритуал или каквото е правил. Веднъж, забравили или не отделящи никакво внимание на извършената магия, желанията ви ще придобият реалност. За съзнанието е прекалено лесно да не изпълни дадено желание, от страх за вероятните последици. Точно за това са сигилите. Не звучи ли прекалено лесно? Лесно се започва, но нищо не може да ви даде опита, който се трупа с течение на времето. И ето започваме. Дръжте се здраво и не забравяйте да се забавлявате!
 
МЕТОДИ ЗА СИГИЛИ (или „По дяволите! Това беше лесно!”)
 
Има четири основни метода за сигили, който се използват. Те са ДУМИ, КАРТИНИ, ЗВУЦИ и ЖЕСТОВЕ. За целта на тази част от семинара, ще наблегна на ДУМИТЕ. Веднъж научили този процес, бързо ще схванете и останалите.

Сега, това е толкова лесно, че можете да имате проблем, мислейки си, че изобщо няма да подейства, но все пак го опитайте. В словесния метод, независимо дали е използван от хаотист или обикновен магьосник, записвате собствено желание/воля, колкото се може по ясно в едно изречение. Това се нарича „изявление на намерението”. Ще дам пример (който ще бъде достатъчно глупав, за да не го използвате).
МОЯ ВОЛЯ Е ТАЗИ СЕПИЯ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ
Лесно? Обърнете внимание, че използвам „моя воля е” а не „желая” или „моля да се случи” или нещо от сорта. Защо? Не задавайте повече този въпрос. Вие сте магическия оператор, защо питате? Питате ли продавачката в магазина „може ли да платя за закупеното”? Казвате ли на храната си „може ли да те изям”? Не, разбира се. Е, ако го правите, няма да е лошо да се прегледате. Сега да се върнем на темата. От вашето „изявление на намерението” премахнете всяка повтаряща се буква, оставайки само неповтарящите се. Пример: МОЯВЕТАПДРБ

Сега разместете тези букви и ги комбинирайте в някаква форма. Можете да ги комбинирате по всевъзможни начини. Целта е да се създаде нещо, което не означава нищо за съзнанието ви. Накрая може да звучи като нещо смесено между китайски, санскрит и т.н., но не трябва да означава нищо за съзнанието ви.
Сега, някой предпочитат да използват някакъв магически език, за да конструират сигили. Аз лично използвам и английски и глосолалиа (изстреляна безсмислица, която цели да заблуди съзнанието), келтски, или някаква комбинация от трите, когато записвам „изявление на намерението”.

Вече сте създали сигил. А сега какво? Отидете и гледайте някакъв филм или нещо от рода. Някой изстрелват сигили веднага, след като са ги създали, други изчакват. Аз намирам за по- ефективно, когато го оставя да „отлежи” за кратко. Когато почувствам, че му е дошло времето, вземам сигили и го изстрелвам. Както и да е, след като сте направили сигила, най- вероятно ще искате да видите резултата... или да видите за какво говоря, или по други причини. Начина за изстрелване на сигили е състояние на гнозис. За тези от вас, които не знаят какво е гнозис, това е състоянието, в което сте способни да извършвате магически операции, магически транс. Точно за това хората „събират енергия”. Методите за постигане на гнозис са много: танцуване, визуализация, постене, тъпчене с любима храна, хипервентилация, пренатоварване на сетивата, подтискане на сетивата, „тичане насам- натам, като лунатик”, сексуално възбуждане (любимото на много хора)... или просто убийствена скука и т.н. и т.н. (методите, включващи физическо натоварване не се препоръчват за болните от някакъв вид сърдечно заболяване или нещо подобно). Как да разберете, че сте достигнали състояние на гнозис? Повярвайте ми, ще разберете сами, когато го направите. Ако ви кажа сега, има вероятност да се самозаблудите или нещо подобно.

Веднъж достигнали до върха на гнозиса (нещо като оргазъм), визуализирайте сигила в ума си и го изстреляйте в пространството. Или пък го изгорете или каквото се сетите, все едно. Някой хора изстрелват сигили по време на кихане, което се оказва доста ефективно (също така оргазъм, прозяване и т.н. – бел. р. – DarkAngel). След като изстреляте сигила, не мислете за процедурата. Забравете за нея. Това е най- трудното в магията със сигили. Но все пак трябва да го направите. В началото е хубаво да започнете със желания, за които не ви пука чак толкова много. Край на историята. По този начин изявлението ви остава свързано със сигила и води до проявление на волята ви. Обикновено това става, след като сте забравили за какво е бил сигила. Единствения начин, да се научите да забравяте по- бързо е един и същ – опита. Трудно? Да. Но след като сте изстреляли успешно няколко сигила, ще разберете как точно става целия процес със забравянето. Аз лично правя сигила, оставям го за кратко време на спокойствие, докато забравя за какво е бил и го изстрелвам. Добре е да водите бележки, за да следите прогреса си.

ДОМАШНО

Използвайки горе- посоченото, направете сигил и го изстреляйте. Започнете с нещо, което можете да постигнете и по друг начин. Ако имате въпроси, питайте. При проявление на сигила, може да поискате да ми кажете, че сте постигнали успех. Направете го. Ако имате и провал, пак споделете. Провала е просто информация, която в крайна сметка може да помогне. Всичко необходимо за начало ви е дадено. Позабавлявайте се!

ХАОС МАГИЧЕСКА БИБЛИОТЕКА

Хаос магия:

Хаос Монашество Liber KAOS
Семинар по сигил магия. Част 1

Семинар по сигил магия. Част 2

Семинар по сигил магия. Част 3

Семинар по сигил магия. Част 4

Хаос магията - магически тероризъм

Приложение и практическа работа с  Хаосферата

Principia Chaotica

Трик за ума

Урано-варварски речник

Сигили, жезли и животът на един хаос магьосник
Изследване на практиките на Сеидр
Еклектизъм срещу Хаос Магия
Гнозис - методи за постигане
Сянката знае...пермутации при работата с двойника
Техники за развиване на енергийното тяло
Псевдономикон
Сигилион
Формулиране на намерение
Три етапа на намерение
Архетипните лабиринти
Комплекса на звяра

 

Биографии

Алистър Кроули
Остин Озман Спеър


Скандинавска митология

Тор Гръмовержец
Фрея
Нордическото световно дърво
Один
Балдар
Залезът на Боговете

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Биохимия на осъзнатото сънуване
Liber LLL - Осъзнато сънуване
Някои жалони на сънувача
Хакери на сънуването
Тибетска йога на съня - встъпителна практика.
Проект  Lucida Momenta
Смъртоносните сънища за сила
Техники за развиване на енергийното тяло

 
OBE речник на някои термини и съкращения
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 1
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 2
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 3
OBE - Техники за бързо намиране на обекти
ОВЕ - Техники за излизане от фаза

Сталкинг

Как е устроена събирателната ни точка /СТ/?
Shifting & Lifting – начинът за трансформация
Випасана for Dummies
Сталкинг в практиката на сънуване
Огледално поведение Как огледалните неврони ни позволяват да общуваме с другите


Дискордианство:

Митът за Ябълката на раздора
Що е то дискордианство?
Пътят на объркването
Какво Дискордианството не е ?
Новият IOT - Дискордиански разказ от автора на The Chaos Chronicles

Работа с елементи:


Инвокация на елементите - предварителна медитация
Инвокация на елементите
Инвокация на елемента Вода
Инвокация на елемента Въздух
Инвокация на елемента Земя
Инвокация на елемента Огън


Йоруба култове

Произход на популярните религиозни култове в Бразилия
Лоа във вуду магията
Жу-жу
Ве-Ве
Вуду кукли - направа и използване
Дамбала
Отвари

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Illuminates of Thanateros:

IOT България
IOT Северна Америка
IOT Австрия
IOT Австралия
IOT Великобритания
IOT Бразилия
IOT Германия
IOT Швейцария

Саитове за Хаос Магия:

ChaosMagazin (на немски)
The Autonomatrix

Thanateros.org
Страница на Фил Хайн

In Chaos!

Chaos Matrix

Страница на fra.717

Boudicca's Bard

Chaostatic.com

Ordered Chaos
Spiralnature Thee

Temple of Psychick Youth

Arcanorium College

Блог на Дейв Лий

Baphomet
Austin Osman Spare
IOT’s Ouranian Barbaric Online Dicitionary
An Interview With Peter J. Carroll
An Interview with Peter Mastin
Страницата на Питър Карол

Дискордианство

Discordian.com
23 Apples of Eris
Summa Discordia
Principia Discordia Forum
Eris
Official Erisian Klock Measure
The Principia Discordia
Discordianism
Discordian and Erisian Oline Resources
PrincipiaDiscordia.com
Apocrypha Discordia
ErisWerks.org
Pages from the Book of Life

Магически библиотеки:

Hermetic.com
Sacred Texts
Arcane Archive

Магически библиотеки с
раздел за Хаос магия:

Eight of Wands
Chaos Magic: Encyclopedia
 
Phil Hine: E- books

Sacred Texts: Chaos Magic

Chaos Spells from the AutonomatriX

Chaos Matrix

Occult Underground

Real Magick

The Arcane Archive

Chaoism and Chaos Magick

LibraryThing

Sigils, Servitors, Egregores, and Godforms

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Хакери на сънища - форум
Хакери на сънища - лаборатория
Целостность
Dream hackers: forum
Хакерос: материали
SecondAttention.org
The Monroe Institute
OBE Research Foundation
Michael Raduga: School of OBE Travel
Lucidology.com
Lucidity.com
DreamPush.com
Tibetan Dream Yoga Part 1
Tibetan Dream Yoga Part 2
Dream Yoga

Трансперсонална псохология

Transpersonal.hit.bg
Българска асоциация по трансперсонална психология
Холотропна психотерапия
Holos-bg.com

Кастанеда и нагуализъм:

Клиъргрийн БГ
Cleargreen.com
Тенсегрити групи в България
Energia-info.ru
Nagualist.com
The Four Winds
Castaneda.start.bg
Nagual.net
Carlos Castaneda
Анти – Кастанеда
AlchemyLab.com

Руни:

Рунна гилдия
Runaraven.com
Sunnyway.com
Runic Alphabet/ Futhark
Tarahill.com

Crystalinks.com

Arild-hauge.com

Runemaker.com
Runesecrets.com

Блог на Едред Торсън


Сатанизъм:

Temple of Set
Temple of Set: FAQ on Satanism
NineAngles Info
Order of Nine Angles
Joy of Satan
Church of Satan
Broderhood of Satan
Satanic Network
SpiritualSatanist.com
TheisticSatanism.com
Black Goat Cabal

Демонология:

Demonic Bible
EsotericArchives.com: Goetia

Goetia Magick
The Lesser Key of Solomon
Demonolatry
DeliriumsRealm: Goetia
DeliriumsRealm: Demon List
JOS: Demons, the Gods of Hell
The 72 Goetia Spirits
Sacred-texts.com: Goetia article
Demonology Guide

Таро

Колелото на съдбата (на руски)
Галерия Таро
Taroteca
InterTarot Gallery
Albideuter.de
Arcana XV

Енохова магия:

Enochian Magic
Sacred-texts.com: Enochia
Sacred- texts.com Norton’s Imperium
Hermetic.com: John Dee
Hermetic.com: Enochia
DonaldTyson.com
GD: Enochian
Enochian Handbook
Enochian Books

Телема:

Thelema.org
SanctuaryOfThoth.com
Thelemic Golden Down
OTO
Hermetic Order of the Golden Dawn
Magickal Library

Kenneth Grant and the Merovingian mythos
Kenneth Grant “Aie Memory” by Ian Fries
The Sword Of Horus
Kenneth Grant Gallery
666books.com
Kenneth Grant and Typhonian OTO

Теургия:

Theurgia Goetia
Аlchemywebsite.com
Theurgia or On the Mysteries of Egypt
The Art Theurgia Goetia
Abramelin The Mage
Sacred-Texts.com: Sacred Magic of Abramelin

Египетска магия:

Modern Egyptian Ritual Magick
Temple of Set
The Egyptian Mystical Rites
Scholl of Ancient Egyptian Religion & Magic

Чернокнижие

Русское Чернокнижие
Черная Магия

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ Copyright © 2009 Colors of Magic