Семинар по сигил магия. Част 4

Автор: Sigil Magic Seminar -от Нечистия Хю (Пърпъл Мънкийс Мафиа)

Това е най- дългата част от семинара. Много от темите обсъдени тук може да бъдат парадоксални за наученото от вас до момента. Моля, останете за малко и обърнете малко внимание на тях. Засегнатите теми ще бъдат свързани с Хаос Магия. Но първо, прочетете следните цитати.

„В това време, вгледай се отвъд най- далечната перспектива, в Еона... пространството отвъд твоето разбиране, отвъд взети на заем учения, догми и вярвания... докато вибрираш в пространството. Вдишай, докато тялото ти се разтрепери, а след това издай силна въздишка, освобождавайки енергия към желанието ти и докато силната ти страст се развива в прокреативното море, ще изпиташ огромна промяна, себе- трансформация. И дори и Дявола не ще спре волята ти от материализиране.”
- Остин Озман Спеър

„Ако нараниш пеперудата, нараняваш себе си, но ти вярваш, че не нанасяш вреда на себе си и това те пази от повреда... за известно време! Накрая вярването се уморява и ти се нараняваш жестоко. Прави каквото възнамеряваш... вярата винаги е собствената си противоречивост. Желанието е състоящо за всичко, следва че трябва да вярваш във всичко... ако вярваш въобще!”
- Остин Озман Спеър

„Няма значение каква структура на вярване използваш, стига да ти е от полза. Прочети това отново, важно е!”
- Фил Хайн

„В огледалото на Смъртта всички мои действия придобиват смисъл.”
- Доре Нейлър


ПРЕПРЕГЛЕЖДАНЕ

До тази точка на семинара, би трябвало да сте запознати със сигилизацията чрез поне няколко метода. Запознати сте и с какво е магическа система (и също така може да сте създали своя собствена). Запознали сте се с „Азбука на Желанието” и дори може да сте създали своя собствена. Започнали сте да откривате към какво се стремят повечето окултни системи (е, нека бъдем малко амбицирани).
Някакви нищожни съмнения в съществуването на магията и способностите ви в изучаването й? Някакви проблеми при конструирането на сигили?

Един от най- често срещаните проблеми е, че много хора не могат да премахнат асоциацията на сигила със желанието си от съзнанието им. Не се страхувайте. Това се преодолява. Опитайте се да не изстрелвате сигили, докато не сте създали няколко, после ги смесете и изстреляйте. Така би трябвало да се забравили какво е било намерението на конкретния сигил.

Друг трик е да използвате език, който едва разбирате или да комбинирате фрагменти от различни езици, в нещо наподобяващо безсмислица. Също така можете да използвате магически език... нещо, което използвате само за омагьосване и никога във всекидневието си. С времето може да откриете, че някой сигили работят, дори и повтаряйки ги. Ще ви оставя сами да разберете защо е така.
 
ПО ВАЖНИ ХАОС- МАГИЧЕСКИ ТЕМИ:
 
Сега ще обсъдя някой идеи свързани с Хаос Магията като цяло. Смятайте за предлагащ Хаос Магия, ако ви е нужна някаква категория, в която да ме поставите. Но бъдете предупредени, че не винаги мога да остана там. Като Дисхармонист, нямам нужда да бъда наричан по никакъв начин, дори и този. Навлизането ми и изучаването на Хаос Магията стана по случайност (разбира се!), но ще спомена за това по- късно.
Много хора допускат грешка, като смятам, че Хаос Магията има своя собствена система и свои собствени правила и традиции. Всъщност, това е само подход към изучаване на магия. Съществуват някой техники и стилове, които са уникални за Хаос Магията, като например Хаос- Сферата и използването на смях за прогонване. Осемте подхода за развити от Хаос Магията, които са довели до някой интересни начини за разглеждане на магията.

В магическата общност се е насъбрала голяма доза истеричност, насочена към хаотистите. Това се дължа на така нареченото неистово въображение, себе- култивираната „порочност” на Хаос Магьосниците и пренебрежението на другите магьосници. (И факта, че някой хаотисти приличат на надутите задници, срещу които говорят.) след като вече сте се научили и сте изстреляли някой друг сигил, може да ви бъде интересно в каква атмосфера се развива магията със сигили напоследък. Ще включа и няколко упражнения, които можете да изпробвате, ако желаете, с цел засилване на самоувереността ви. На края, надявам се, ще имате голямо забавление при практиката на магията.
 
ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ НА ЛИПСАТА НА ВЯРА
 
Магията работи! Прочетете го отново. И отново... схванахте ли го? Единствения начин, да се уверите в това е да я изпробвате. Не само, че действа, но действа постоянно. Запомнете и това. Това е както, когато гледате филм и за момент отстранявате това, в което не вярвате, с цел да се насладите на филма (например гледате филм за вампири и за момент приемате тезата, че вампирите съществуват). Отстранете липсата на вяра и във всекидневния си живот. Липсата на вяра е просто обратна вяра. И никоя от двете не бива да бъде приемана, освен ако не носи полза. Може да си мислите, че това е глупаво, след като сте открили, че магията действа. Но все пак си кажете отново, че магията действа. Ще се изумите, когато откриете, че все още имате съмнения дали е така, но все пак сте видели, че действа. Затова си кажете отново, че действа.
 
ПСИХИЧЕСКИ ЦЕНЗОР
 
За хора, които се занимават с магия е очевидно, че израстването в общество, което отрича таи възможност, затруднява омагьосването. Това се дължи на менталното състояние, придобивано от ранно детство относно това, кое е реално и кое не. Някой, като мен заобикалят това „заучаване” чрез онтологическа измама (подобно нещо се появява в Дисхармонизма). За други е необходимо да приспособят магическа традиция със своите „истини” и вярвания (което също е друг ефективен начин).

Психичния Цензор е тази част от нас, която отрича магическата реалност, с цел правилното функциониране на индивида в обществото. Премахването му не е под въпрос, стига да знаете с какво се занимавате. Много хора преминават през дълъг процес на преопределение с цел да се справят с него. Понякога цензора се оказва полезен настойник. В други случаи ще се превърне във вашия вътрешен инквизитор.
Цензорът ви е добре познат вече. Той е причината да не забелязвате магически събития, които се проявяват около вас през цялото време, инак в противен случай просто ще откачите. Той пази сетивата ви от пренатоварване в алтернативните реалности. Заради него не си спомняте сънищата си. Той е причината, поради която сме създали системи за гадаене, с цел да го измамим. Но без него би било невъзможно да се справим с всекидневния живот.

Психичният цензор защитава всекидневното ви внимание. Но не мислете за него, като за отделно същество. Ток е просто един от процесите, които се изпълняват от мозъка ни. Затова магическите ни действия са насочени към премахване на съзнанието ни от всекидневния ни живот към някакво друго състояние, в което магията може да бъде направена много по- лесно. Съществуват шамани, които са успели да нагодили цензора за себе си така, че да не представлява проблем за тях. Ако сте като тях, браво! Все пак е много важно да не бъркате цензора със подсъзнанието си.
 
МАГИЧЕСКИ МОДЕЛИ
 
Хаос Магьосниците възприемат магията, използвайки един или комбинация от няколко модели на магия (fra. U.’.D.’. е дал подробна информация за тях – бел. р. – DarkAngel). Всеки от методите е полезен в обясняването на магията. Повечето окултисти биха губели времето си в спорове, кой е правилният модел, а чак след това да пробват другият метод за тях. При Хаос Магьосниците няма такъв модел. (Следва обяснение на моделите магия, което не смятам да го превеждам, тъй като вече съм го направил на друго място. Погледнете в Модели Магия в http://inchaos.org за да си добиете представа за тях. – бел. р. – DarkAngel)
 
ПРИНЦИПИТЕ НА ХАОТИСТИТЕ
 
Леле! Ама ние си имаме принципи? Да... но за щастие малко. Те са: избягването на догматизма; личния опит (направи си сам); промяна (отърваване от вярвания, прехлас по дадено его и т.н.); разнообразно подходи; гнозис. С това ще се съгласят много хаотисти. Всеки от вас, който се чувства по- силно заинтересуван може да седне и да прочете нещо на Фил Хайн, който провали репутацията ни на „нямащи никакви принципи”. Хайн също измислил и C.H.A.O.S. качествата (увереност и чест отслабващи организираността чувствително). (Мръсник! Сега всички знаят, че сме добри хора.)

Както и да е това, което отличава Хаос Магьосниците от другите окултисти е, че ние не се заплитаме в „табелки” като Ляв/Десен Път. Използваме и двете. Изучаваме и двете. „Имате магия, е ние ще я изпробваме” може да бъде едно от мотота ни.
 
СРЕДНИЯТ ПЪТ
 
Както в бойните изкуства, адептът, който не използва никакви магически оръжия, или ритуали, не е от Ляв/Десен Път, а е към Средния Път. Това е човек, който може би е способен да сигилизира въздуха пред него/нея и да има светкавични резултати. Звучи ли фантастично? Навярно го умеете и сега, ако си дадете практиката и „правата” за това. Помня първия път, в който бях способен да визуализирам спонтанно прогонващ пентаграм. Бях толкова развълнуван от случилото се. Сега мога да визуализирам цял куп от символи за съвсем кратко време.

А и рязката смяна на системата на вярване е причината, поради която много хора се страхуват от Хаос Магията. На опитните адепти не са нужни никакви магически инструменти. Правят всичко, което противоречи на традиционните магически правила. Това е по- възможно отколкото си мислите. Ключът е увереността.
 
НЕСХОДСТВО
 
Мислите ли, че сте в състояние да инвокирате създания от напълно фабричния Ктхулу Митос? Всъщност, няма никакво значение. Хората го правят през цялото време. Можете ли да създадете бог- форма и да я призовете, за да постигнете някакъв резултат? Някои също го правят достатъчно ефективно. Факт е, че повечето неща действа по начин, по който дори не можете да се представите, и все пак действат. В модерния свят съществуват много медии и корпоративни образи, които притежават повече енергия, отколко си представяте. И те се използват също, постигайки голям успех. Та защо да не ги използвате и вие? Използването на езическа митология носи резултати, но защо да не постигнете същите резултати с същества от някаква научно- фантастична книга?

Много хора биха споменали, че в използването на езически пантеони е мъдро да се използват божества от същия период. Напълно се съгласявам с това... само че не се придържам към това правило. Ерис би ми съдрала задника, ако го направя. Но това не значи, че прескачам насам- натам от пантеон на пантеон, без да съм го изучил. В никакъв случай. Изучавам максимално за всеки бог/богиня които използва в даден момент. Но не се придържам към никаква парадигма. Повечето, при които отивам да науча нещо за даден пантеон нямат нищо против това да бъда хаотист. Всъщност учениците им спорят с мен.

Около вас съществуват много неща, които могат да бъдат използвани ефективно. Захарници, купи, тигани (все пак съм кулинарен магьосник и мога да докажа, че кулинарното магьосничество се предава от кухня на кухня векове подред, още от първия лагерен огън... няма значение), лули, тромпети,телевизори, компютри и т.н. Схванахте какво имам предвид.
 
НАПРАВИ СИ САМ
 
В крайна сметка бъдещото ви развитие зависи напълно от вас. Отговорността за иновация и креативност зависи от индивида. Независимо дали работите с един традиционен или от няколко повлияни начина, пак Зависи От Вас Самите. Хаотичния подход към магията е едно голямо НАПРАВИ СИ САМ. Съществуват Хаос- Групи, които се събират за изпълнение на ритуали, но ако искате да се присъедините към такава, те ще бъдат заинтересувани от творческата ви способност. Личният ви опит е по- важен отколкото който и да било текст, традиция или власт може да каже, когато става въпрос за магия. Магията е изкуство. Мъдро е да изучавате работата на други, но в крайна сметка всичко зависи от творческия ви характер.
 

ПРОИЗВОЛНА ВЯРА
 
Политеизъм? Атеизъм? Монотеизъм? Анимизъм? Агностицизъм? Пантеизъм? Хуманизъм? Каквато и да е структурата на вярване, ако съществува, всеки хаотист е окуражен да я изпробва за определен период от време. Това е идеален метод за усъвършенстване на идеите „какво е възможно”.
 
ЗАБАВЛЕНИЕ
 
Ако не намирате никакво забавление във магията, тогава защо се занимавате? За изучаване? За знания? Ами... това не е ли вид забавление? Забавлявайте се, докато изпълнявате ритуали. Все пак затова съществувате, за да се забавлявате (или поне е причината за моето съществуване).

 

 

Библиография/Допълнителни Материали

Може да намерите много информация за сигил по интернет. Но не ви е нужно да четете всичко. Практиката е по- важна. Все пак ето някой книги и т.н. свързани с Хаос Магията:

Сгъстен Хаос – Фил Хайн
Първичен Хаос – Фил Хайн
Oven Ready Chaos – Фил Хайн (безплатен даунлоуд)
Псевдономикон – Фил Хайн
T.A.Z. – Хаким Бей
Книга на Лъжите – Алистър Кроули
Liber Null и Психонавт – Пити Карол
Liber Kaos – Пити Карол
Всеки Хаос Магически уеб сайт
 

Пърпъл Мънкийс Мафиа

КАЛИСТИ! 
Част Четвърта
 
 
Това е най- дългата част от семинара. Много от темите обсъдени тук може да бъдат парадоксални за наученото от вас до момента. Моля, останете за малко и обърнете малко внимание на тях. Засегнатите теми ще бъдат свързани с Хаос Магия. Но първо, прочетете следните цитати.

„В това време, вгледай се отвъд най- далечната перспектива, в Еона... пространството отвъд твоето разбиране, отвъд взети на заем учения, догми и вярвания... докато вибрираш в пространството. Вдишай, докато тялото ти се разтрепери, а след това издай силна въздишка, освобождавайки енергия към желанието ти и докато силната ти страст се развива в прокреативното море, ще изпиташ огромна промяна, себе- трансформация. И дори и Дявола не ще спре волята ти от материализиране.”
- Остин Озман Спеър

„Ако нараниш пеперудата, нараняваш себе си, но ти вярваш, че не нанасяш вреда на себе си и това те пази от повреда... за известно време! Накрая вярването се уморява и ти се нараняваш жестоко. Прави каквото възнамеряваш... вярата винаги е собствената си противоречивост. Желанието е състоящо за всичко, следва че трябва да вярваш във всичко... ако вярваш въобще!”
- Остин Озман Спеър

„Няма значение каква структура на вярване използваш, стига да ти е от полза. Прочети това отново, важно е!”
- Фил Хайн

„В огледалото на Смъртта всички мои действия придобиват смисъл.”
- Доре Нейлър


ПРЕПРЕГЛЕЖДАНЕ

До тази точка на семинара, би трябвало да сте запознати със сигилизацията чрез поне няколко метода. Запознати сте и с какво е магическа система (и също така може да сте създали своя собствена). Запознали сте се с „Азбука на Желанието” и дори може да сте създали своя собствена. Започнали сте да откривате към какво се стремят повечето окултни системи (е, нека бъдем малко амбицирани).
Някакви нищожни съмнения в съществуването на магията и способностите ви в изучаването й? Някакви проблеми при конструирането на сигили?

Един от най- често срещаните проблеми е, че много хора не могат да премахнат асоциацията на сигила със желанието си от съзнанието им. Не се страхувайте. Това се преодолява. Опитайте се да не изстрелвате сигили, докато не сте създали няколко, после ги смесете и изстреляйте. Така би трябвало да се забравили какво е било намерението на конкретния сигил.

Друг трик е да използвате език, който едва разбирате или да комбинирате фрагменти от различни езици, в нещо наподобяващо безсмислица. Също така можете да използвате магически език... нещо, което използвате само за омагьосване и никога във всекидневието си. С времето може да откриете, че някой сигили работят, дори и повтаряйки ги. Ще ви оставя сами да разберете защо е така.
 
ПО ВАЖНИ ХАОС- МАГИЧЕСКИ ТЕМИ:
 
Сега ще обсъдя някой идеи свързани с Хаос Магията като цяло. Смятайте за предлагащ Хаос Магия, ако ви е нужна някаква категория, в която да ме поставите. Но бъдете предупредени, че не винаги мога да остана там. Като Дисхармонист, нямам нужда да бъда наричан по никакъв начин, дори и този. Навлизането ми и изучаването на Хаос Магията стана по случайност (разбира се!), но ще спомена за това по- късно.
Много хора допускат грешка, като смятам, че Хаос Магията има своя собствена система и свои собствени правила и традиции. Всъщност, това е само подход към изучаване на магия. Съществуват някой техники и стилове, които са уникални за Хаос Магията, като например Хаос- Сферата и използването на смях за прогонване. Осемте подхода за развити от Хаос Магията, които са довели до някой интересни начини за разглеждане на магията.

В магическата общност се е насъбрала голяма доза истеричност, насочена към хаотистите. Това се дължа на така нареченото неистово въображение, себе- култивираната „порочност” на Хаос Магьосниците и пренебрежението на другите магьосници. (И факта, че някой хаотисти приличат на надутите задници, срещу които говорят.) след като вече сте се научили и сте изстреляли някой друг сигил, може да ви бъде интересно в каква атмосфера се развива магията със сигили напоследък. Ще включа и няколко упражнения, които можете да изпробвате, ако желаете, с цел засилване на самоувереността ви. На края, надявам се, ще имате голямо забавление при практиката на магията.
 
ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ НА ЛИПСАТА НА ВЯРА
 
Магията работи! Прочетете го отново. И отново... схванахте ли го? Единствения начин, да се уверите в това е да я изпробвате. Не само, че действа, но действа постоянно. Запомнете и това. Това е както, когато гледате филм и за момент отстранявате това, в което не вярвате, с цел да се насладите на филма (например гледате филм за вампири и за момент приемате тезата, че вампирите съществуват). Отстранете липсата на вяра и във всекидневния си живот. Липсата на вяра е просто обратна вяра. И никоя от двете не бива да бъде приемана, освен ако не носи полза. Може да си мислите, че това е глупаво, след като сте открили, че магията действа. Но все пак си кажете отново, че магията действа. Ще се изумите, когато откриете, че все още имате съмнения дали е така, но все пак сте видели, че действа. Затова си кажете отново, че действа.
 
ПСИХИЧЕСКИ ЦЕНЗОР
 
За хора, които се занимават с магия е очевидно, че израстването в общество, което отрича таи възможност, затруднява омагьосването. Това се дължи на менталното състояние, придобивано от ранно детство относно това, кое е реално и кое не. Някой, като мен заобикалят това „заучаване” чрез онтологическа измама (подобно нещо се появява в Дисхармонизма). За други е необходимо да приспособят магическа традиция със своите „истини” и вярвания (което също е друг ефективен начин).

Психичния Цензор е тази част от нас, която отрича магическата реалност, с цел правилното функциониране на индивида в обществото. Премахването му не е под въпрос, стига да знаете с какво се занимавате. Много хора преминават през дълъг процес на преопределение с цел да се справят с него. Понякога цензора се оказва полезен настойник. В други случаи ще се превърне във вашия вътрешен инквизитор.
Цензорът ви е добре познат вече. Той е причината да не забелязвате магически събития, които се проявяват около вас през цялото време, инак в противен случай просто ще откачите. Той пази сетивата ви от пренатоварване в алтернативните реалности. Заради него не си спомняте сънищата си. Той е причината, поради която сме създали системи за гадаене, с цел да го измамим. Но без него би било невъзможно да се справим с всекидневния живот.

Психичният цензор защитава всекидневното ви внимание. Но не мислете за него, като за отделно същество. Ток е просто един от процесите, които се изпълняват от мозъка ни. Затова магическите ни действия са насочени към премахване на съзнанието ни от всекидневния ни живот към някакво друго състояние, в което магията може да бъде направена много по- лесно. Съществуват шамани, които са успели да нагодили цензора за себе си така, че да не представлява проблем за тях. Ако сте като тях, браво! Все пак е много важно да не бъркате цензора със подсъзнанието си.
 
МАГИЧЕСКИ МОДЕЛИ
 
Хаос Магьосниците възприемат магията, използвайки един или комбинация от няколко модели на магия (fra. U.’.D.’. е дал подробна информация за тях – бел. р. – DarkAngel). Всеки от методите е полезен в обясняването на магията. Повечето окултисти биха губели времето си в спорове, кой е правилният модел, а чак след това да пробват другият метод за тях. При Хаос Магьосниците няма такъв модел. (Следва обяснение на моделите магия, което не смятам да го превеждам, тъй като вече съм го направил на друго място. Погледнете в Модели Магия в http://inchaos.org за да си добиете представа за тях. – бел. р. – DarkAngel)
 
ПРИНЦИПИТЕ НА ХАОТИСТИТЕ
 
Леле! Ама ние си имаме принципи? Да... но за щастие малко. Те са: избягването на догматизма; личния опит (направи си сам); промяна (отърваване от вярвания, прехлас по дадено его и т.н.); разнообразно подходи; гнозис. С това ще се съгласят много хаотисти. Всеки от вас, който се чувства по- силно заинтересуван може да седне и да прочете нещо на Фил Хайн, който провали репутацията ни на „нямащи никакви принципи”. Хайн също измислил и C.H.A.O.S. качествата (увереност и чест отслабващи организираността чувствително). (Мръсник! Сега всички знаят, че сме добри хора.)

Както и да е това, което отличава Хаос Магьосниците от другите окултисти е, че ние не се заплитаме в „табелки” като Ляв/Десен Път. Използваме и двете. Изучаваме и двете. „Имате магия, е ние ще я изпробваме” може да бъде едно от мотота ни.
 
СРЕДНИЯТ ПЪТ
 
Както в бойните изкуства, адептът, който не използва никакви магически оръжия, или ритуали, не е от Ляв/Десен Път, а е към Средния Път. Това е човек, който може би е способен да сигилизира въздуха пред него/нея и да има светкавични резултати. Звучи ли фантастично? Навярно го умеете и сега, ако си дадете практиката и „правата” за това. Помня първия път, в който бях способен да визуализирам спонтанно прогонващ пентаграм. Бях толкова развълнуван от случилото се. Сега мога да визуализирам цял куп от символи за съвсем кратко време. А и рязката смяна на системата на вярване е причината, поради която много хора се страхуват от Хаос Магията. На опитните адепти не са нужни никакви магически инструменти. Правят всичко, което противоречи на традиционните магически правила. Това е по- възможно отколкото си мислите. Ключът е увереността.

 
НЕСХОДСТВО
 
Мислите ли, че сте в състояние да инвокирате създания от напълно фабричния Ктхулу Митос? Всъщност, няма никакво значение. Хората го правят през цялото време. Можете ли да създадете бог- форма и да я призовете, за да постигнете някакъв резултат? Някои също го правят достатъчно ефективно. Факт е, че повечето неща действа по начин, по който дори не можете да се представите, и все пак действат. В модерния свят съществуват много медии и корпоративни образи, които притежават повече енергия, отколко си представяте. И те се използват също, постигайки голям успех. Та защо да не ги използвате и вие? Използването на езическа митология носи резултати, но защо да не постигнете същите резултати с същества от някаква научно- фантастична книга?

Много хора биха споменали, че в използването на езически пантеони е мъдро да се използват божества от същия период. Напълно се съгласявам с това... само че не се придържам към това правило. Ерис би ми съдрала задника, ако го направя. Но това не значи, че прескачам насам- натам от пантеон на пантеон, без да съм го изучил. В никакъв случай. Изучавам максимално за всеки бог/богиня които използва в даден момент. Но не се придържам към никаква парадигма. Повечето, при които отивам да науча нещо за даден пантеон нямат нищо против това да бъда хаотист. Всъщност учениците им спорят с мен.

Около вас съществуват много неща, които могат да бъдат използвани ефективно. Захарници, купи, тигани (все пак съм кулинарен магьосник и мога да докажа, че кулинарното магьосничество се предава от кухня на кухня векове подред, още от първия лагерен огън... няма значение), лули, тромпети,телевизори, компютри и т.н. Схванахте какво имам предвид.
 
НАПРАВИ СИ САМ
 
В крайна сметка бъдещото ви развитие зависи напълно от вас. Отговорността за иновация и креативност зависи от индивида. Независимо дали работите с един традиционен или от няколко повлияни начина, пак Зависи От Вас Самите. Хаотичния подход към магията е едно голямо НАПРАВИ СИ САМ. Съществуват Хаос- Групи, които се събират за изпълнение на ритуали, но ако искате да се присъедините към такава, те ще бъдат заинтересувани от творческата ви способност. Личният ви опит е по- важен отколкото който и да било текст, традиция или власт може да каже, когато става въпрос за магия. Магията е изкуство. Мъдро е да изучавате работата на други, но в крайна сметка всичко зависи от творческия ви характер.
 

ПРОИЗВОЛНА ВЯРА
 
Политеизъм? Атеизъм? Монотеизъм? Анимизъм? Агностицизъм? Пантеизъм? Хуманизъм? Каквато и да е структурата на вярване, ако съществува, всеки хаотист е окуражен да я изпробва за определен период от време. Това е идеален метод за усъвършенстване на идеите „какво е възможно”.
 
ЗАБАВЛЕНИЕ
 
Ако не намирате никакво забавление във магията, тогава защо се занимавате? За изучаване? За знания? Ами... това не е ли вид забавление? Забавлявайте се, докато изпълнявате ритуали. Все пак затова съществувате, за да се забавлявате (или поне е причината за моето съществуване).

 

 


Библиография/Допълнителни Материали

Може да намерите много информация за сигил по интернет. Но не ви е нужно да четете всичко. Практиката е по- важна. Все пак ето някой книги и т.н. свързани с Хаос Магията:

Сгъстен Хаос – Фил Хайн
Първичен Хаос – Фил Хайн
Oven Ready Chaos – Фил Хайн (безплатен даунлоуд)
Псевдономикон – Фил Хайн
T.A.Z. – Хаким Бей
Книга на Лъжите – Алистър Кроули
Liber Null и Психонавт – Пити Карол
Liber Kaos – Пити Карол
Всеки Хаос Магически уеб сайт
 

Пърпъл Мънкийс Мафиа

КАЛИСТИ!  

ХАОС МАГИЧЕСКА БИБЛИОТЕКА

Хаос магия:

Хаос Монашество Liber KAOS
Семинар по сигил магия. Част 1

Семинар по сигил магия. Част 2

Семинар по сигил магия. Част 3

Семинар по сигил магия. Част 4

Хаос магията - магически тероризъм

Приложение и практическа работа с  Хаосферата

Principia Chaotica

Трик за ума

Урано-варварски речник

Сигили, жезли и животът на един хаос магьосник
Изследване на практиките на Сеидр
Еклектизъм срещу Хаос Магия
Гнозис - методи за постигане
Сянката знае...пермутации при работата с двойника
Техники за развиване на енергийното тяло
Псевдономикон
Сигилион
Формулиране на намерение
Три етапа на намерение
Архетипните лабиринти
Комплекса на звяра

 

Биографии

Алистър Кроули
Остин Озман Спеър


Скандинавска митология

Тор Гръмовержец
Фрея
Нордическото световно дърво
Один
Балдар
Залезът на Боговете

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Биохимия на осъзнатото сънуване
Liber LLL - Осъзнато сънуване
Някои жалони на сънувача
Хакери на сънуването
Тибетска йога на съня - встъпителна практика.
Проект  Lucida Momenta
Смъртоносните сънища за сила
Техники за развиване на енергийното тяло

 
OBE речник на някои термини и съкращения
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 1
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 2
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 3
OBE - Техники за бързо намиране на обекти
ОВЕ - Техники за излизане от фаза

Сталкинг

Как е устроена събирателната ни точка /СТ/?
Shifting & Lifting – начинът за трансформация
Випасана for Dummies
Сталкинг в практиката на сънуване
Огледално поведение Как огледалните неврони ни позволяват да общуваме с другите


Дискордианство:

Митът за Ябълката на раздора
Що е то дискордианство?
Пътят на объркването
Какво Дискордианството не е ?
Новият IOT - Дискордиански разказ от автора на The Chaos Chronicles

Работа с елементи:


Инвокация на елементите - предварителна медитация
Инвокация на елементите
Инвокация на елемента Вода
Инвокация на елемента Въздух
Инвокация на елемента Земя
Инвокация на елемента Огън


Йоруба култове

Произход на популярните религиозни култове в Бразилия
Лоа във вуду магията
Жу-жу
Ве-Ве
Вуду кукли - направа и използване
Дамбала
Отвари

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Illuminates of Thanateros:

IOT България
IOT Северна Америка
IOT Австрия
IOT Австралия
IOT Великобритания
IOT Бразилия
IOT Германия
IOT Швейцария

Саитове за Хаос Магия:

ChaosMagazin (на немски)
The Autonomatrix

Thanateros.org
Страница на Фил Хайн

In Chaos!

Chaos Matrix

Страница на fra.717

Boudicca's Bard

Chaostatic.com

Ordered Chaos
Spiralnature Thee

Temple of Psychick Youth

Arcanorium College

Блог на Дейв Лий

Baphomet
Austin Osman Spare
IOT’s Ouranian Barbaric Online Dicitionary
An Interview With Peter J. Carroll
An Interview with Peter Mastin
Страницата на Питър Карол

Дискордианство

Discordian.com
23 Apples of Eris
Summa Discordia
Principia Discordia Forum
Eris
Official Erisian Klock Measure
The Principia Discordia
Discordianism
Discordian and Erisian Oline Resources
PrincipiaDiscordia.com
Apocrypha Discordia
ErisWerks.org
Pages from the Book of Life

Магически библиотеки:

Hermetic.com
Sacred Texts
Arcane Archive

Магически библиотеки с
раздел за Хаос магия:

Eight of Wands
Chaos Magic: Encyclopedia
 
Phil Hine: E- books

Sacred Texts: Chaos Magic

Chaos Spells from the AutonomatriX

Chaos Matrix

Occult Underground

Real Magick

The Arcane Archive

Chaoism and Chaos Magick

LibraryThing

Sigils, Servitors, Egregores, and Godforms

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Хакери на сънища - форум
Хакери на сънища - лаборатория
Целостность
Dream hackers: forum
Хакерос: материали
SecondAttention.org
The Monroe Institute
OBE Research Foundation
Michael Raduga: School of OBE Travel
Lucidology.com
Lucidity.com
DreamPush.com
Tibetan Dream Yoga Part 1
Tibetan Dream Yoga Part 2
Dream Yoga

Трансперсонална псохология

Transpersonal.hit.bg
Българска асоциация по трансперсонална психология
Холотропна психотерапия
Holos-bg.com

Кастанеда и нагуализъм:

Клиъргрийн БГ
Cleargreen.com
Тенсегрити групи в България
Energia-info.ru
Nagualist.com
The Four Winds
Castaneda.start.bg
Nagual.net
Carlos Castaneda
Анти – Кастанеда
AlchemyLab.com

Руни:

Рунна гилдия
Runaraven.com
Sunnyway.com
Runic Alphabet/ Futhark
Tarahill.com

Crystalinks.com

Arild-hauge.com

Runemaker.com
Runesecrets.com

Блог на Едред Торсън


Сатанизъм:

Temple of Set
Temple of Set: FAQ on Satanism
NineAngles Info
Order of Nine Angles
Joy of Satan
Church of Satan
Broderhood of Satan
Satanic Network
SpiritualSatanist.com
TheisticSatanism.com
Black Goat Cabal

Демонология:

Demonic Bible
EsotericArchives.com: Goetia

Goetia Magick
The Lesser Key of Solomon
Demonolatry
DeliriumsRealm: Goetia
DeliriumsRealm: Demon List
JOS: Demons, the Gods of Hell
The 72 Goetia Spirits
Sacred-texts.com: Goetia article
Demonology Guide

Таро

Колелото на съдбата (на руски)
Галерия Таро
Taroteca
InterTarot Gallery
Albideuter.de
Arcana XV

Енохова магия:

Enochian Magic
Sacred-texts.com: Enochia
Sacred- texts.com Norton’s Imperium
Hermetic.com: John Dee
Hermetic.com: Enochia
DonaldTyson.com
GD: Enochian
Enochian Handbook
Enochian Books

Телема:

Thelema.org
SanctuaryOfThoth.com
Thelemic Golden Down
OTO
Hermetic Order of the Golden Dawn
Magickal Library

Kenneth Grant and the Merovingian mythos
Kenneth Grant “Aie Memory” by Ian Fries
The Sword Of Horus
Kenneth Grant Gallery
666books.com
Kenneth Grant and Typhonian OTO

Теургия:

Theurgia Goetia
Аlchemywebsite.com
Theurgia or On the Mysteries of Egypt
The Art Theurgia Goetia
Abramelin The Mage
Sacred-Texts.com: Sacred Magic of Abramelin

Египетска магия:

Modern Egyptian Ritual Magick
Temple of Set
The Egyptian Mystical Rites
Scholl of Ancient Egyptian Religion & Magic

Чернокнижие

Русское Чернокнижие
Черная Магия

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ Copyright © 2009 Colors of Magic