Сигилион

Гримоар за сигил магия

от: nika6in

Знам, че за сигил магията има изписано много, но тук мога да си организирам нещата както ми харесва.

Предварителна забележка: занивам се почти изключително със графично оформени сигили, така че ако не е изрично упоменато друго всичко тук се отнася за тях.

Основа за създаване:

Нямам азбука на желанията – опитах, но не се получи поне за сега. Експериментирал съм с няколко свещени (ангелски) азбуки. Резултатите са приемливи, но далеч от това, с което съм свикнал. Дори тази азбука, която дава отлични резултати при ритуална ангелска магия не е достатъчно добра при сигилизация. Опитвал съм и руни, но и те не ми пасват нещо.

Използвам Глаголица и български език. Някои считат Глаголицата за създадена на основата на предшестващи азбуки. Това предполага едно напълно лишено от заряд отношение към азбуката, което прави магическата работа с нея безсмислена. Аз предпочитам да вярвам в легендата и житията на светците, че е била получена от братята Кирил и Методий свисше (тогавашния израз за получаване на знания в състояние на гносиз) в резултат на дълги молитви за всяка буква и посещения на места на силата (много от които са места от педхристиянската епоха). Като добавим факта, че тази азбука е най-българската от всички, мога да усетя дълбока връзка с нея и действително да изразя себе си (т.е. да сигилизирам намерението успешно).

Формулиране на намерението:

Колкото и да се напише по темата пак е нищо в сравнение с личния опит.
Независимо, че може да изглежда като безкрайно преписване едни от други напрактика формулирането на намерението е толкова важно за успеха и грешките толкова лесни, че просто ни сърбят пръстите и ние да си ги кажем

И така какво проумях от собствения си опит (независимо дали и колко пъти съм го чел, чувал или са ми попадали идеи за него преди това):

1. Има два основни вида сигили според периода на действие:
♦ постоянно действащи;
♦ за конкретен резултат.
За всички сигили със заложен конкретен резултат, който си мислим да получим в някакъв обозрим срок, посочването на този срок е наложително. Иначе просто не се знае кога ще стане. Обикновено ако не посоча срок резултата се получава в период до 2 години. Така че ако не ви се чака, имате по-спешни нужди или не знаете колко е обичайния срок за получаване на резултат при вас – заложете си срок в самото намерение.
За постоянно действащите сигили е нужно периодично да ги зареждате и изстрелвате отново. Това поддържа магията. Може да опитате и посочване на срок “постоянно” или “винаги”, но личното ми усещане е срещу подобни опити. Най-малкото от чиста предпазливост – може да се окаже, че сте формулирали намерението си по начин, позволяващ резултат, който не ви харесва. Тогава ще е много по-трудно да се отървете от действието на сигила, ако сте го направили “постоянен” при създаването.

Имайте предвид, че нормалният срок за реализиране на сигилизирано намерение, в което не е заложен срок може да се промени драстично от два фактора:
~ ако не е направен за Вас, а за някой друг – тук ще влязат в сила характерните за него срокове и може да се окаже, че сигилът ще сработи невероятно бързо или отчайващо бавно – според това на какво сте свикнали.
~ ако „уловите мига” – има моменти, в които животът Ви или животът на този за който правите сигилът се намират в точка на промяна. Това е момент в който съвсем малко сила ще даде страхотен резултат. Тъй като промяната е в съгласие със съдбата на този човек, лекото побутване със сигил просто помага да се случи този вариант, който човекът е избрал по съвсем естествен път. За това сигилът сработва изключително бързо.

Уцелването на момента е трудно – често тогава човек се чувства изключително притиснат от обстоятелствата и не може да се реши да предприеме каквото и да е действие. За да не пропуснем трябва редовно да си поставяме ясни цели и по-важното – да следим за възможностите, които ни се откриват. Когат сме в момент подходящ за промяна пред нас изведнъж се откриват множество възможности за да правим неща. Например аз исках да си намеря по-добра работа и да мога да тренирам някакво бойно изкуство, както и да живея по-близо до работата си. Оказа се, че като се преместих освободих възможността да се случват и други неща. Открих място да тренирам. Като започнах това – намерих и по-добра работа. Така че следете за възможности. За да ти се даде по-голяма възможност, първо трябва да покажеш, че си готов да приемаш промяната и да използваш малките възможностите, които ти се отварят. Докато не си готов да направиш нещо за да получиш по-малките неща, няма да откриеш възможност и за големите.

2. Работа по намерението:
Сигилизирането на по-прости, ясни и точни намерения дава резултат.
Колкото по-сложно е намерението, толкова по-вероятно е самото намерение да съдържа взаимно изключващи се под-намерения. Така можете да не получите резултат. Най-вероятно е да получите резултат (тъй като правилно използвана сигил магията винаги действа), но да е нещо много различно от това което сте си мислели, че ще получите.
Основно правило е, че неправилно формулирано намерение дава всичко друго, но не и това, заради което сте направили магията. Това важи за всички видове магия. Сигил, хаос, ангелска, бойна, вампирска и всяка друга, която съм опитал. А ако случайно даде това, което си искал дава и една камара странични ефекти.
Ако ви е нужен резултат, който се получава като допирна точка от няколко желания, най-ефикасният метод при мен е да направя сигил за всяко от отделните желания. Като всяко намерение в тези сигили трябва да бъде така формулирано, че да допълва останалите. (заб. за мен – да видя колко свързани сигила съм правил най-много).
Има две неща, които е добре да имате предвид:
~Хубаво е да си дадете време да обмислите намерението си. Колкото по-добре го формулирате, толкова по-добре ще сработи за вас магията.
~Хванете момента – не се спирайте от създаването на сигил, само защото не сте обмислили всичко и не сте убедени, че сте формирали добре намерението си.
Силното желание да създадете сигилът трябва да се използва. Така или иначе винаги ще има нещо, за което и през ум няма да ви мине, докато формулирате намерението си. С опита ще го правите все по-добре, но винаги има място за повече  А и желанието да създадете сигилът си обикновено е ясен показател, че сте готови с намерението си, според опита, който имате в работата със сигили. Ако го подтиснете или изобщо няма да направите сигилът, или така и няма да се почувствате удовлетворени от направеното.

3. Какво да сигилизираме:
Можем да направим сигил за всичко.
Единственото ограничение е да сте сигурни, че сте наясно с търсения резултат.
Това означава:
♦ при прости и точни намерения- че сте напълно наясно със това, което променяте, омагьосвате или искате. Ако правите сигил, който да ви позволи да стигате навреме на работа най-вероятно ще настъпят промени във вашите лични навици, вместо да изчезнат задръстванията. Така че внимавайте при нещата, които изглеждат прости и ясни.
Магията винаги ще се задвижи по линията на най-малкото съпротивление.
Така че един съвет – не правете магия да се случи нещо, което изисква от вас да го направите или да се промените. По-добре поработете върху себе си. Иначе е като да си самоналожите робство докато не направите, каквото сте заложили в магията. Дори и когато сте предпазливи и търсите просто възможности да го направите, или улеснения по пътя, това е нож с две остриета – докато ви проправя път за това, магията може да ви затвори пътища към други възможности, за които не сте и предполагали. Номерът не е да поискаш да завършиш някой университет. А да се представиш възможно най-добре на изпита за кандидатстване например. Не да направиш магия за написване на дипломна/курсова работа, а като я напишеш да я защитиш перфектно.
Важно е да приложиш минимално възможната сила, там и когато ще даде максимален резултат. Иначе са излишни напъни и пилеене на сили.
♦ при сложни намерения – че знаете достатъчно за факторите, които влияят на резултата.  Обикновено ще получите нещо различно от очакваното:
→ Ако нямате ясна предства кои ваши желания движат едно сложно намерение – ако искате да направите два или повече сигила, които да работят заедно, но не сте наясно със себе си, те по-скоро ще си пречат;
→ Ако знаете твърде малко за това, което движи (определя) желания резултат – ако не сте сигурни как точно се случва нещо, а дори и тогава, когато си мислите, че знаете изричното посочване на начина по който да стане нещо само пречи. По-добре е намерението не налага никакви ограничения за сбъдване на желания резултат, освен тези които предпазват от сбъдване на резултата по неприятен за вас начин.

Техника на създаване:

Най-добре се получава като започна да правя сигилът след като превърна намерението си в натрапчива идея, около която се въртят и още други мисли свързани с него или не дотам свързани, но с общ емоционален заряд.
Изписвам волеизявлението си на глаголица като директно пропускам гласните. Преписвам на отделно листче всяка съгласна буква, която има в изречението само веднъж.
Започвам оформянето на сигилът от тези съгласни, които съм преписал. Просто хващам първата буква която ми се стори интересна в момента и започвам да я комбинирам с една – две други. Постепенно включвам всички букви, като може да се получат няколко синтезирани групи от букви/знаци, които после да свържа в нещо общо.
Докато правя това влагам целия емоционален и мисловен заряд на всичко което чувствам и мисля в момента. Продължавам да работя докато главата ми се изпразни напълно от всяко чувство или мисъл.
забележка: имената ги сигилизирам без да изключвам гласните. от тях махам само повтарящите се букви; ако изготвям глиф (печат) от някое име - някакво магическо име или име на същност, с която работя може да не махна дори и повтарящите се букви.

Изстрелване:

Изстрелвам сигилът веднага след създаването, според това какво ми се прави. Прибирам си го и отивам да правя нещо – да гледам тв, да играя игра, да се видя с някой. Понякога на другия ден може да не си спомням дали съм го изстрелял или само съм го изгледал тъпо и съм го прибрал. Ако нещо ме загложди го изстрелвам пак и забравям за случая.

Не-привързаност/Не-безинтерес:

Това състояние е описано в Liber MMM, но тук искам да покажа приложението му в сигил магията. За целта като начало ще го опиша по начин, който ще помогне да грокнете това състояние. (гроквам идва от фантастиката и е термин изпозван за определяне на осъзнато разбиране, което е станало част от самия теб)
Отсъстващо присъствие – това е още един начин да определиш това състояние. Това е онзи момент, в който можеш да фокусираш ума си върху нещо, докато тялото ти съвсем целенасочено прави нещо друго.
В източната традиция убийството не е грях само по себе си, а състоянието в което го извършваш го прави такъв или не. Ако цялото ти същество е съсредоточено върху убиването, тогава оставяш следа върху душата си и това е грях. Ако обаче го правиш в правилното състояние – няма последствия. Правилното състояние е да изпратиш съзнателният си ум да се занимава с нещо друго – например да го ангажираш с дълбока молитва или медитация – докато тялото ти прави необходимите действия. Така ако убиваш някакво животно, докато си в медитативно състояние, ума ти остава като страничен наблюдател, който няма никаква емоционална връзка с убиването на животното. Но можеш да използваш състоянието си за да помогнеш на животното да “премине”.  Това е нещото, което са използвали при така наречените “жертвоприношения” – докато помагат на животното да “премине”, т.е. да стигне при тяхното божество, използват момента да изпратят и силна молитва (намерение). Лично аз не съм привърженик на този метод. Има по-добри – вж. статията за астрална евокация.
Целта на това отклонение беше да осъзнаете по-лесно възможностите, които открива това състояние.
За целите на сигил магията това състояние може да се използва най-лесно като започнеш да създаваш графичен сигил, без да използваш материали за писане и докато вървиш по многолюдна улица или насечен терен например. Съсредоточаването да изграждаш сигилът поддържайки визуализацията на знаците, които още не са включени в него и на изграждания сигил едновременно ангажира цялата ти магическа воля. В същото време тъй като поддържаш визуализация докато си с отворени очи и вървиш на място, където трябва да реагираш на постоянно променящата се обстановака, онази част от теб, която обикновено се занимава да поставя под съмнение решенията и действията ти или пък да създава желание да не успееш е твърде заета да се пречка.
При тази техника зареждането става естествено в процеса на създаване на сигилът. Изстрелването става също толкова естествено – концентрацията която е нужна за да създадеш сигил по този начи е голяма и в момента в който завършиш сигилът обикновено нямаш сили да продължиш с визуализацията. Просто съзнанието ти се фокусира върху окръжаващата те среда, което изтласква сигилът в нищото и едновременно с това го забравяш.

Инетересното в случая е, че когато не е зададен срок на действие тези сигили имат по-къс период на осъществяване от създадениете на хартия. Всъщност се задействат доста бързо.
Това е за едното приложение на това състояние в сигил магията.

Другото приложение изисква да имаш опит в поддържането на такова състояние. Това е възможността да изстреляш сигил и да го забравиш, без да го забравиш. Или по-точно без да забравиш намерението, което си вложил. Изпадайки в състояние на не-привързаност/не-безинтерес можеш да помниш намерението, без да го свързваш със самия сигил, със сами теб или с желанието за резултат, което да събуди в теб взаимно балансиращите се желания да се осъществи/неосъществи нещо, които провалят магическата работа.

Получаване на сигил:

Една по-рядка форма на сигил магията е да получиш готов сигил от някой архетип – божество, демон, ангел и т.н.
Този метод има предимство в случаи, когато знаем какво искаме да постигнем, но нямаме идея какъв е проблемът в осъществяването. За сега съм използвал тази техника само веднъж – в жилището на мои близки имаше някакъв вид отрицателна енергия, която така и не успях да хвана от къде идва. Така че си измолих защитен сигил и го поставих да виси в стаята (няма материален носител). Там е вече повече от година и половина и си действа. Дареният от архетип сигил няма нужда от зареждане – ти си посредникът, който го поставя, но чрез сигилът архетипът получава възможност за по-пряко влияние в нашия свят, така че архетипът се грижи сигилът да продължи да съществува – съответно – да действа.

Цветове и сигили:

Работата с цветове винаги е подпомагала магическите начинания. Има много и различни обяснения защо и как става това – но честно казано няма особено значение защо нещо действа. По-важно е да се усъвършенстваш в използването му. С времето всеки намира отговор, който му позволява най-пълно да използва това явление.

Аз обичам цветовете. И така правя сигилите си с цветни химикали. Обикновено използвам само един основен цвят. Самият цвят избирам според усета си за сигилът.
Интересно е, че ако направиш сигил с един цвят и после решиш да го прерисуваш с друг почти винаги ти се струва сякаш сигилът не е завършен и изобщо не е както трябва.

Това може да се използва, ако решиш да използваш някой твой сигил, за някой друг. Пръвоначално, когато създаваш сигилът той се настройва към този за който е предназначен. Така че, когато искаш да го използваш за някой друг, трябва да освободиш сигилът от тази настройка. Ако не е бил предназначен за никого, тогава можеш да го използваш за повече хора. Но иначе или трябва да изчакаш докато сигилът си свърши работата за първия човек и мине някакво време, или да го освободиш от настройката. Така използването на друг цвят ти позволява да използваш същият сигил за друг човек, още преди да е завършил действието си за първия.


ХАОС МАГИЧЕСКА БИБЛИОТЕКА

Хаос магия:

Хаос Монашество Liber KAOS
Семинар по сигил магия. Част 1

Семинар по сигил магия. Част 2

Семинар по сигил магия. Част 3

Семинар по сигил магия. Част 4

Хаос магията - магически тероризъм

Приложение и практическа работа с  Хаосферата

Principia Chaotica

Трик за ума

Урано-варварски речник

Сигили, жезли и животът на един хаос магьосник
Изследване на практиките на Сеидр
Еклектизъм срещу Хаос Магия
Гнозис - методи за постигане
Сянката знае...пермутации при работата с двойника
Техники за развиване на енергийното тяло
Псевдономикон
Сигилион
Формулиране на намерение
Три етапа на намерение
Архетипните лабиринти
Комплекса на звяра

 

Биографии

Алистър Кроули
Остин Озман Спеър


Скандинавска митология

Тор Гръмовержец
Фрея
Нордическото световно дърво
Один
Балдар
Залезът на Боговете

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Биохимия на осъзнатото сънуване
Liber LLL - Осъзнато сънуване
Някои жалони на сънувача
Хакери на сънуването
Тибетска йога на съня - встъпителна практика.
Проект  Lucida Momenta
Смъртоносните сънища за сила
Техники за развиване на енергийното тяло

 
OBE речник на някои термини и съкращения
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 1
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 2
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 3
OBE - Техники за бързо намиране на обекти
ОВЕ - Техники за излизане от фаза

Сталкинг

Как е устроена събирателната ни точка /СТ/?
Shifting & Lifting – начинът за трансформация
Випасана for Dummies
Сталкинг в практиката на сънуване
Огледално поведение Как огледалните неврони ни позволяват да общуваме с другите


Дискордианство:

Митът за Ябълката на раздора
Що е то дискордианство?
Пътят на объркването
Какво Дискордианството не е ?
Новият IOT - Дискордиански разказ от автора на The Chaos Chronicles

Работа с елементи:


Инвокация на елементите - предварителна медитация
Инвокация на елементите
Инвокация на елемента Вода
Инвокация на елемента Въздух
Инвокация на елемента Земя
Инвокация на елемента Огън


Йоруба култове

Произход на популярните религиозни култове в Бразилия
Лоа във вуду магията
Жу-жу
Ве-Ве
Вуду кукли - направа и използване
Дамбала
Отвари

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Illuminates of Thanateros:

IOT България
IOT Северна Америка
IOT Австрия
IOT Австралия
IOT Великобритания
IOT Бразилия
IOT Германия
IOT Швейцария

Саитове за Хаос Магия:

ChaosMagazin (на немски)
The Autonomatrix

Thanateros.org
Страница на Фил Хайн

In Chaos!

Chaos Matrix

Страница на fra.717

Boudicca's Bard

Chaostatic.com

Ordered Chaos
Spiralnature Thee

Temple of Psychick Youth

Arcanorium College

Блог на Дейв Лий

Baphomet
Austin Osman Spare
IOT’s Ouranian Barbaric Online Dicitionary
An Interview With Peter J. Carroll
An Interview with Peter Mastin
Страницата на Питър Карол

Дискордианство

Discordian.com
23 Apples of Eris
Summa Discordia
Principia Discordia Forum
Eris
Official Erisian Klock Measure
The Principia Discordia
Discordianism
Discordian and Erisian Oline Resources
PrincipiaDiscordia.com
Apocrypha Discordia
ErisWerks.org
Pages from the Book of Life

Магически библиотеки:

Hermetic.com
Sacred Texts
Arcane Archive

Магически библиотеки с
раздел за Хаос магия:

Eight of Wands
Chaos Magic: Encyclopedia
 
Phil Hine: E- books

Sacred Texts: Chaos Magic

Chaos Spells from the AutonomatriX

Chaos Matrix

Occult Underground

Real Magick

The Arcane Archive

Chaoism and Chaos Magick

LibraryThing

Sigils, Servitors, Egregores, and Godforms

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Хакери на сънища - форум
Хакери на сънища - лаборатория
Целостность
Dream hackers: forum
Хакерос: материали
SecondAttention.org
The Monroe Institute
OBE Research Foundation
Michael Raduga: School of OBE Travel
Lucidology.com
Lucidity.com
DreamPush.com
Tibetan Dream Yoga Part 1
Tibetan Dream Yoga Part 2
Dream Yoga

Трансперсонална псохология

Transpersonal.hit.bg
Българска асоциация по трансперсонална психология
Холотропна психотерапия
Holos-bg.com

Кастанеда и нагуализъм:

Клиъргрийн БГ
Cleargreen.com
Тенсегрити групи в България
Energia-info.ru
Nagualist.com
The Four Winds
Castaneda.start.bg
Nagual.net
Carlos Castaneda
Анти – Кастанеда
AlchemyLab.com

Руни:

Рунна гилдия
Runaraven.com
Sunnyway.com
Runic Alphabet/ Futhark
Tarahill.com

Crystalinks.com

Arild-hauge.com

Runemaker.com
Runesecrets.com

Блог на Едред Торсън


Сатанизъм:

Temple of Set
Temple of Set: FAQ on Satanism
NineAngles Info
Order of Nine Angles
Joy of Satan
Church of Satan
Broderhood of Satan
Satanic Network
SpiritualSatanist.com
TheisticSatanism.com
Black Goat Cabal

Демонология:

Demonic Bible
EsotericArchives.com: Goetia

Goetia Magick
The Lesser Key of Solomon
Demonolatry
DeliriumsRealm: Goetia
DeliriumsRealm: Demon List
JOS: Demons, the Gods of Hell
The 72 Goetia Spirits
Sacred-texts.com: Goetia article
Demonology Guide

Таро

Колелото на съдбата (на руски)
Галерия Таро
Taroteca
InterTarot Gallery
Albideuter.de
Arcana XV

Енохова магия:

Enochian Magic
Sacred-texts.com: Enochia
Sacred- texts.com Norton’s Imperium
Hermetic.com: John Dee
Hermetic.com: Enochia
DonaldTyson.com
GD: Enochian
Enochian Handbook
Enochian Books

Телема:

Thelema.org
SanctuaryOfThoth.com
Thelemic Golden Down
OTO
Hermetic Order of the Golden Dawn
Magickal Library

Kenneth Grant and the Merovingian mythos
Kenneth Grant “Aie Memory” by Ian Fries
The Sword Of Horus
Kenneth Grant Gallery
666books.com
Kenneth Grant and Typhonian OTO

Теургия:

Theurgia Goetia
Аlchemywebsite.com
Theurgia or On the Mysteries of Egypt
The Art Theurgia Goetia
Abramelin The Mage
Sacred-Texts.com: Sacred Magic of Abramelin

Египетска магия:

Modern Egyptian Ritual Magick
Temple of Set
The Egyptian Mystical Rites
Scholl of Ancient Egyptian Religion & Magic

Чернокнижие

Русское Чернокнижие
Черная Магия

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ Copyright © 2009 Colors of Magic