Liber LLL - Осъзнато сънуване

Превод: Jade

(Базирано на работата със Стивън Лаберж и Хауърд Райнголд по “Изследване света на осъзнатото сънуване”)

Процесът на овладяване на изкуството на осъзнатото сънуване има няколко етапа. Записването на сънищата в дневник обикновено е добро начало, а препрочитането и препреживяването на вашите сънища помага, за да сте в състояние контролирано да се осъзнаете по време на сън. Tова обикновено предхожда съзнателния контрол над сънищата и използването им за магически цели. Има няколко метода, които могат да се прилагат през определен период от време и неофитът трябва да ги изследва и овладее.

Тази секция на Liber LLL е уникална, тъй като можете да я практикувате успоредно с коя да е друга секция. В края на краищата, цялата работа се върши по време на сън, непосредствено преди заспиване или след събуждане. Така или иначе това включва промяна на нормалните навици за възприятие, което също дава предимства, що се отнася до това да бъдеш магьосник в съгласуваната реалност.

Упражнение Първо: Упражнение за наблюдение

Първото упражнение за овладяване на осъзнатото сънуване се състои в това, да бъдеш изцяло осъзнат във будно състояние. Направете това упражнение на първия ден от започването на програмата по осъзнато сънуване и след това преминете на упражнение 2. Цялостното и пълно осъзнаване на всички външни стимули във будно състояние е съществено за увеличаване вероятността да усетите, кога настъпва състоянието на сън и по този начин увеличава вероятността да се осъзнаете.

Наблюдавайте: Обърнете особено внимание на всички обекти, форми и движения около вас.

Слушайте: осъзнайте десетките хиляди звуци които сетивата ви улавят в рамките на един обикновен ден.

Почувствайте: Прокарайте дланите си по различни повърхности – лепкаво, меко, хлъзгаво, твърдо, студено, горещо…

Вкус: Концентрирайте се върху спомена за различни субстанции и си спомнете вкуса им.

Мирис: Усетете аромата на: тялото си, стаята, ухания, парфюм, домашни любимци, други хора, дъха си.

Дишане: Насочете вниманието си към своето дишане и усетете ритъма без да се опитвате да го контролирате.

Чувство: Предизвикайте чувства на омраза, любов, страх, мъка, страст.

Мисли: Отразете собствените си мисли – За какво си мислите сега? Какво си мислехте по време на това упражнение? Какви случайни мисли възникнаха?

Его: Осъзнайте, че възприятието ви за света винаги включва вас – наблюдателя. Разберете, че самият факт на наблюдението променя събитията. Имаите предвид че няма разделение между вас и субективната ви опитност. Забележете, кога сте осъзнати.

Осъзнаване: Накрая – осъзнайте, че сте способни да наблюдавате собственото си съзнание.

Упражнение второ: Опишете сънищата си

Водете дневник на сънищата си (ако вече нямате такъв). Веднъж след като се съберат дванадесет съня, започнете да търсите и категоризирате знаците в съня. Това са отличителните моменти в съня, които издават, че сънуваме. Те могат да варират от необичайни мисли до странни обекти или до крайни абсурди. Примерни неща, за които да следите:

1. Помислих си, че не искам колата да се блъсне и тя внезапно кривна назад в улицата.

2. Когато открих, че вратата е заключена, пожелах да се отвори.

3. Виждам перфектно без очилата или контактите си лещи.

4. Хората на работа ме замеряха с домати.

5. Фризъорът застреля един от клиентите.

6. Жена ми готвеше кучетата.

7. Рибата тон в хладилника се запали.

8. Да сънуваш че си от противоположния пол.

9. Да сънуваш, че си някой известен.

10. Някой/ нещо се променя пред очите ни.

11. Един великан мина.

12. Всички са със синя коса.

13. Загубих се защото улиците на родния ми град бяха променени.

14. Липсваха сгради в центъра на града.

15. Видях малко лилаво коте.

Това е кратък списък на примерни знаци в съня. Също така е възможно да забележите радикална промяна в мястото/декора (да сте в друг град или страна) или да сте съвсем различен човек (Джеймс Бонд). Може да бъде нещо толкова просто, като различен цвят на домашния ви любимец или толкова сложно, като да работите в мина на Марс.

Докато продължавате да записвате сънищата си, също започнете да водите и дневник на знаците. Подчертавайте ги докато записвате снощния сън, след това им направете списък в края на страницата. Отбележете всички схеми и модели, които се появяват. Отбележете, кои се появяват най-често. Възможно е, например, често да се озовавате в друга страна или в основното училище. Може би често срещате някого в съня си или правите нещо странно.

След като веднъж уловите комбинацията или типа знаци, които се появяват в сънищата ви най-често, оглеждайте се за нормалния им еквивалент през времето, когато сте буден. Това наблюдение ще ви подготви за осъзнатото сънуване.

Упражнение 3: ПЛАВНА техника

1) Преди лягане, наредете си да се събуждате след всеки цикъл на сън и запишете всички сънища, които евентуално сте имали. Ако това ви идва в повече, наредете си да се събудите веднага след първия цикъл на сънища след зазоряване (това обикновено се явява предпоследен цикъл на сънуване).

2) Когато се събудите от сън посред нощ, не се оставяйте да заспите отново. Опишете колкото се може повече детаили от съня.

3) Докато заспивате отново след всеки сън, който имате, концентрирайте се върху намерението да си припомните и да разпознаете съня. Повторяйте тихо “Другият път когато сънувам ще знам, че сънувам” като мантра преди заспиване.

4) Представяйте си че се получва, докато наистина се получи. Докато заспивате, повтаряйки си мантрата, помислете за последния сън, който сте имали – спомнете си знаците в него и си представете, че се осъзнавате в този сън. Проиграите съня като осъзнат, изиграите някоя фантастична сцена, проследете дейстието.

5) Разрешете си да заспите отново.

6) По време на следващия сън странните моменти ще станат толкова много, че след като изпълните техниката от т.4) ще имате осъзнат сън.

Упражнение 4: Активна техника:

1) Докато си лежите в леглото, напълно се отпуснете и освободете всяко мускулно напрежение в тялото си. Започнете да дишате дълбоко и бавно. Освободете се от всички мисли, тревоги и грижи. Устетете пълен покой и яснота, без каквито и да било стрес и безпокойства.

2) Постепенно, ще забележите появата на визуални образи. В началото това може да са прости форми, но с течение на времето ще се усложнят. Опитайте да наблюдавате формите колкото се може по-пасивно. Не се опитавайте да уловите или да задържите изображенията. Оставете ги просто да се носят из съзнанието ви.

3) Когато образите постепенно еволюират да цялостен пейзаж, можете да навлезете в съня осъзнато и да направите, каквото си искате. Трикът в тази техника е да си припомините, че сънувате. Трябва да се поддържа баланс между осъзнатостта и съня. Ако контролът е в повече сънят ще се разпадне и премине в съзнателна фантазия. Ако контролът е недостатъчен, просто ще заспите.

Веднъж след като навлезете в състояние на осъзнато сънуване има три вида магическа дейност , с която може да се заемете:

1) Може да предпочетете да извършите магическа работа с предварително начертани сигили.
2) Можете да разширите възприятията си като се позиционирате отвъд нормалното осъзнаване и потърсите отговор на различни въпроси.
3) Най-накрая можете да възнамерите някакво действие в астрала – примерно да посетите някакво място със сънуваното си тяло.

На която и от горните теники да се спрете, важно е да си изясните предварително, какво искате да направите, да записвате подробно преживаванията си по време на сън, както и съвестно да отчитате своите постижения и неуспехи. Веднъж след като навлезете осъзнато сънуване, магическият потенциал, който имате в това състояние надхвърля въображението ви; състоянието на сънуване е форма на гнозис. Заобиколили сте психическия цензор и сте в състояние да извършите всичко, което можете да си представите. Магията извършена от състояние на осъзнато сънуване обхваща няколко аспекта на магическата евокация.

Откъсът е от "Paradigmal Piracy" или Liber LLL na Fra. Ratatosk

ХАОС МАГИЧЕСКА БИБЛИОТЕКА

Хаос магия:

Хаос Монашество Liber KAOS
Семинар по сигил магия. Част 1

Семинар по сигил магия. Част 2

Семинар по сигил магия. Част 3

Семинар по сигил магия. Част 4

Хаос магията - магически тероризъм

Приложение и практическа работа с  Хаосферата

Principia Chaotica

Трик за ума

Урано-варварски речник

Сигили, жезли и животът на един хаос магьосник
Изследване на практиките на Сеидр
Еклектизъм срещу Хаос Магия
Гнозис - методи за постигане
Сянката знае...пермутации при работата с двойника
Техники за развиване на енергийното тяло
Псевдономикон
Сигилион
Формулиране на намерение
Три етапа на намерение
Архетипните лабиринти
Комплекса на звяра

 

Биографии

Алистър Кроули
Остин Озман Спеър


Скандинавска митология

Тор Гръмовержец
Фрея
Нордическото световно дърво
Один
Балдар
Залезът на Боговете

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Биохимия на осъзнатото сънуване
Liber LLL - Осъзнато сънуване
Някои жалони на сънувача
Хакери на сънуването
Тибетска йога на съня - встъпителна практика.
Проект  Lucida Momenta
Смъртоносните сънища за сила
Техники за развиване на енергийното тяло

 
OBE речник на някои термини и съкращения
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 1
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 2
ОВЕ или как да напускаме съзнателно тялото си - Етап 3
OBE - Техники за бързо намиране на обекти
ОВЕ - Техники за излизане от фаза

Сталкинг

Как е устроена събирателната ни точка /СТ/?
Shifting & Lifting – начинът за трансформация
Випасана for Dummies
Сталкинг в практиката на сънуване
Огледално поведение Как огледалните неврони ни позволяват да общуваме с другите


Дискордианство:

Митът за Ябълката на раздора
Що е то дискордианство?
Пътят на объркването
Какво Дискордианството не е ?
Новият IOT - Дискордиански разказ от автора на The Chaos Chronicles

Работа с елементи:


Инвокация на елементите - предварителна медитация
Инвокация на елементите
Инвокация на елемента Вода
Инвокация на елемента Въздух
Инвокация на елемента Земя
Инвокация на елемента Огън


Йоруба култове

Произход на популярните религиозни култове в Бразилия
Лоа във вуду магията
Жу-жу
Ве-Ве
Вуду кукли - направа и използване
Дамбала
Отвари

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Illuminates of Thanateros:

IOT България
IOT Северна Америка
IOT Австрия
IOT Австралия
IOT Великобритания
IOT Бразилия
IOT Германия
IOT Швейцария

Саитове за Хаос Магия:

ChaosMagazin (на немски)
The Autonomatrix

Thanateros.org
Страница на Фил Хайн

In Chaos!

Chaos Matrix

Страница на fra.717

Boudicca's Bard

Chaostatic.com

Ordered Chaos
Spiralnature Thee

Temple of Psychick Youth

Arcanorium College

Блог на Дейв Лий

Baphomet
Austin Osman Spare
IOT’s Ouranian Barbaric Online Dicitionary
An Interview With Peter J. Carroll
An Interview with Peter Mastin
Страницата на Питър Карол

Дискордианство

Discordian.com
23 Apples of Eris
Summa Discordia
Principia Discordia Forum
Eris
Official Erisian Klock Measure
The Principia Discordia
Discordianism
Discordian and Erisian Oline Resources
PrincipiaDiscordia.com
Apocrypha Discordia
ErisWerks.org
Pages from the Book of Life

Магически библиотеки:

Hermetic.com
Sacred Texts
Arcane Archive

Магически библиотеки с
раздел за Хаос магия:

Eight of Wands
Chaos Magic: Encyclopedia
 
Phil Hine: E- books

Sacred Texts: Chaos Magic

Chaos Spells from the AutonomatriX

Chaos Matrix

Occult Underground

Real Magick

The Arcane Archive

Chaoism and Chaos Magick

LibraryThing

Sigils, Servitors, Egregores, and Godforms

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Хакери на сънища - форум
Хакери на сънища - лаборатория
Целостность
Dream hackers: forum
Хакерос: материали
SecondAttention.org
The Monroe Institute
OBE Research Foundation
Michael Raduga: School of OBE Travel
Lucidology.com
Lucidity.com
DreamPush.com
Tibetan Dream Yoga Part 1
Tibetan Dream Yoga Part 2
Dream Yoga

Трансперсонална псохология

Transpersonal.hit.bg
Българска асоциация по трансперсонална психология
Холотропна психотерапия
Holos-bg.com

Кастанеда и нагуализъм:

Клиъргрийн БГ
Cleargreen.com
Тенсегрити групи в България
Energia-info.ru
Nagualist.com
The Four Winds
Castaneda.start.bg
Nagual.net
Carlos Castaneda
Анти – Кастанеда
AlchemyLab.com

Руни:

Рунна гилдия
Runaraven.com
Sunnyway.com
Runic Alphabet/ Futhark
Tarahill.com

Crystalinks.com

Arild-hauge.com

Runemaker.com
Runesecrets.com

Блог на Едред Торсън


Сатанизъм:

Temple of Set
Temple of Set: FAQ on Satanism
NineAngles Info
Order of Nine Angles
Joy of Satan
Church of Satan
Broderhood of Satan
Satanic Network
SpiritualSatanist.com
TheisticSatanism.com
Black Goat Cabal

Демонология:

Demonic Bible
EsotericArchives.com: Goetia

Goetia Magick
The Lesser Key of Solomon
Demonolatry
DeliriumsRealm: Goetia
DeliriumsRealm: Demon List
JOS: Demons, the Gods of Hell
The 72 Goetia Spirits
Sacred-texts.com: Goetia article
Demonology Guide

Таро

Колелото на съдбата (на руски)
Галерия Таро
Taroteca
InterTarot Gallery
Albideuter.de
Arcana XV

Енохова магия:

Enochian Magic
Sacred-texts.com: Enochia
Sacred- texts.com Norton’s Imperium
Hermetic.com: John Dee
Hermetic.com: Enochia
DonaldTyson.com
GD: Enochian
Enochian Handbook
Enochian Books

Телема:

Thelema.org
SanctuaryOfThoth.com
Thelemic Golden Down
OTO
Hermetic Order of the Golden Dawn
Magickal Library

Kenneth Grant and the Merovingian mythos
Kenneth Grant “Aie Memory” by Ian Fries
The Sword Of Horus
Kenneth Grant Gallery
666books.com
Kenneth Grant and Typhonian OTO

Теургия:

Theurgia Goetia
Аlchemywebsite.com
Theurgia or On the Mysteries of Egypt
The Art Theurgia Goetia
Abramelin The Mage
Sacred-Texts.com: Sacred Magic of Abramelin

Египетска магия:

Modern Egyptian Ritual Magick
Temple of Set
The Egyptian Mystical Rites
Scholl of Ancient Egyptian Religion & Magic

Чернокнижие

Русское Чернокнижие
Черная Магия

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ Copyright © 2009 Colors of Magic